Tenis

Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa: Švarcman ''počišćen'' u tri seta

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2022

-

15:46

Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa: Švarcman ''počišćen'' u tri seta
Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa: Švarcman ''počišćen'' u tri seta - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedivši Argentinca, Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:3) nakon dva sata i 15 minuta igre.

Đoković je odlično otvorio meč i rutinski osvojio prvi set. Iskoristio je šansu za brejk u četvrtom gemu, te je posle bio siguran na svoj servis i bio bolji sa 6:1.

Ne možemo reći da je Švarcman igrao loše, naprotiv, bio je veoma raspoložen i razigran, ali je danas definitivno Novakov dan. 

Iako je Dijego krenuo odlično u drugom setu, on je ipak pripao Novaku. Argentinac je na startu osvojio brejk i poveo rezultatom 3:1, međutim Đoković je ponovo uhvatio pravi ritam i vratio se u igru.

Najpre je povratio izgubljeni brejk, a potom osvojio još jedan, te je bio siguran na svoj servis i poveo sa 5:3. Švarcman je servirao za opstanak u setu, ali nije bio uspešan, te je Đoković drugi set osvojio rezultatom 6:3.

Treći set je Novak prelomio u šestom gemu, kada ga je osvojio na protivnikov servis i došao do prednosti od 4:2.

U završnici je Srbin bio siguran i nije dozvolio protivniku da se vrati, tako da je slavio sa 6:3 i plasirao se u narednu fazu.

Najbolji teniser sveta će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom duela Rafael Nadal - Feliks Ože Alijasim, koji je na programu kasnije u toku dana.

Komentari (0)

Sport