Tenis

Rafael Nadal u finalu Rolan Garosa: Zverev predao meč zbog povrede

Komentari

Autor: Euronews

03/06/2022

-

18:24

Rafael Nadal u finalu Rolan Garosa: Zverev predao meč zbog povrede
Zverev-Nadal - Copyright Tanjug/(AP Photo/Michel Euler)

veličina teksta

Aa Aa

Rafael Nadal boriće se za 14. titulu na Rolan Garosu i 22. grend slem u karijeri. Njegov rival u polufinalu Aleksandar Zverev predao je meč zbog povrede članka u finišu drugog seta.

Španac je u tom momentu vodio 1:0 u setovima, a druga deonica meča trebala je da uđe u taj- brejk. Nadal je izjednačio na 6:6, a kod poslednjeg poena nemački teniser je proklizao, povredio zglob i nije bio spreman da nastavi duel.

Medicinski tim ga je izveo sa terena u invalidskim kolicima. Posle nekoliko minuta vratio se na teren na štakama i predao meč.

 Za nemačkog tenisera sve je krenulo nizbrdo u taj-brejku prvog seta, kada je propustio četiri set lopte. Imao je prednost od 6:2 i nedostajao mu je još poen. Bio je na redu da servira, međutim, Španac se na čudesan način izvukao iz gotovo bezizlazne situacije, sa nekoliko neverovatnih poteza stigao je do preokreta i trijumfa od 10:8, mada je Zverev u tim momentima propustio nekoliko "zicera".   

Drugi set je bio takođe neobičan, pogotovu za Aleksandra Zvereva koji je tri puta je oduzeo servis Nadalu, ali je stečenu prednost olako ispuštao. Počelo je brejkom "Kralja šljake", koji je potom na svom servisu poveo sa 40:0 da bi vezao pet neiznuđenih grešaka i Nemac je vratio brejk, a malo kasnije u šestom gemu još jednom je oduzeo servis Špancu poveo sa 4:2.

Odmah je prepustio naredni gem rivalu i ispustio priliku da osigura ubedjiviju prednost. Zverev je i po treći put nadigrao Španca na njegovom servisu, i kada je dobio priliku da servira za pobedu kod rezultat 5:3, bio je prilično neubedljiv, pa je pobednik drugog seta trebalo da se odluči u taj-brejku, međutim, povreda Zvereva značila je kraj meča. 

Nadal će se za 14. titulu u Parizu  boriti protiv boljeg iz duela Marin Čilić - Kasper Rud.         

Komentari (0)

Sport