Tenis

Laslo Đere posustao protiv Kirijosa u taj-brejku

Komentari

Autor: Euronews

21/06/2022

-

20:18

Laslo Đere posustao protiv Kirijosa u taj-brejku
Laslo Đere - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Laslo Đere eliminisan je u prvom kolu turnira na Majorci. Srpski teniser vodio je bespoštednu borbu sa Nikom Kirijosom, tokom meča Australijanac nije uspeo da napravi nijedan brejk, ali se ipak  plasirao u narednu rundu.

Kirijos je bio prisebniji u odlučujućim momentima, dva taj-brejka je rešio u svoju korist i slavio rezultatom 2:1 (5:7, 7:6 (7:1), 7:6 (7:1).

U prvom setu Australijanac nije iskoristio dve brejk lopte, najpre odmah na startu meča, a potom i u petom gemu. Đere se izvukao i uzvratio u 12. gemu kada je jedinu priliku da oduzme servisu protivniku iskoristio i poveo sa 1:0. 

Izjednačeno je bilo u nastavku meča, tek u osmom gemu srpski teniser je imao šansu da oduzme servis Australijancu, međutim, Kirijos se odbranio i drugi set rešio u svoju korist sa ubedljivih 7:1 u taj-brejk za 1:1.

U odlučujućem trećem setu Đere je sjajno počeo, imao tri brejk lopte, ali je Kirijos vođstvo Srbina od 40-0 preokrenuo sa četiri vezana poena i poveo sa 1:0. Đere je poravnao na 1:1, a onda u maratonskom trećem gemu ponovo propustio tri prilike da oduzme servis protivniku. Ušlo se u taj-brejk koji je Kirijos još jednom ubedljivo dobio.       

Rival Kirijosu u drugom kolu biće Roberto Bautista Agut koji je na startu turnira bio bolji od Taro Danijela.

Komentari (0)

Sport