Tenis

Serena Vilijams se vratila na teren posle godinu dana i pobedila u parovima na turniru u Istbornu

Komentari

Autor: Euronews

21/06/2022

-

21:47

Serena Vilijams se vratila na teren posle godinu dana i pobedila u parovima na turniru u Istbornu
Serena Vilijams se vratila na teren posle godinu dana i pobedila u parovima na turniru u Istbornu - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Serena Vilijams vratila se iz penzije i u paru sa Ons Žabur iz Tunisa pobedila je u prvom kolu Istborna par Mari Buzkova i Sara Soribes Tormo 2:1 (2:6, 6:3, 13:11).

Nekada najbolja teniserka sveta je najavila povlačenje iz tenisa prošle godine posle povrede na Vimbldonu protiv Sasnovič, ali je odlučila pred 41. rođendan da se ponovo oproba u parovima i već na prvom meču u 2022. godini je slavila. 

Posle izgubljenog prvog seta činilo se da će Serena poražena napustiti teren, ali je u nastavku meča pokazala svoj kvalitet. Čak tri uzastopna brejka su naprave Žaburova i ona i stigle su do taj brejka.

 

 

U njemu su imale čak dve meč lopte, vodile su 9:8 i 10:9, onda su rivalke imale mečć loptu, da bi na kraju prevladalo iskustvo Serene Vilijams i meč je dobijem 13:11.

U četvertfinalu će igrati protiv para Aojama i Čan.

Na istzom turniru, srpska teniserka Aleksandra Krunić je u paru sa Magdom Linete pobedila Danilinu i Hadad 2:0 (6:2, 7:6). U četvrtfinalu će igrati protiv para Gabrijele Dombrovski i Žulijana Olmos.

Komentari (0)

Sport