Tenis

Endi Marej priželjkuje da će ponovo igrati finale Vimbldona, protiv Đokovića ili Nadala

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2022

-

11:41

Endi Marej priželjkuje da će ponovo igrati finale Vimbldona, protiv Đokovića ili Nadala
Marej - Copyright Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Britanski teniser Endi Mari izjavio je da bi voleo da ponovo igra u finalu Vimbldona i to protiv nekog od dvojice najboljih tenisera današnjice Rafaela Nadala i Novaka Ðokovića.

"Ti veliki mečevi su razlog zašto još igram. Nisam tu da bih igrao samo meč drugog kola protiv Oskara Otea. Već da igram finale Vimbldona protiv Ðokovića ili Nadala, ili Matea Beretinija. Sa nekim od tih momaka. To je ono što ja želim!", izjavio je Mari.

On je naveo da je za njega bilo "frustrirajuće" poslednjih nekoliko godina na Vimbldonu da nije igrao dobar tenis u tim važnim mečevima. "Možda sam u poslednjih nekoliko nedelja pokazao da, kada sam fizički u redu i kada sam pripremljen, sve može da bude daleko uzbudljivije", izjavio je Mari.

Prethodnih godina Britanac ima problem s povredama, imao je i nezgodnu operaciju kuka, a već šest godina nije uspeo da prođe treće kolo na grend slem turnirima.

"Meč protiv Denisa Šapovalova u trećem kolu prošle godine bio je frustrirajući za mene. Nisam osećao da sam u stanju da uradim bilo šta dobro. Uradio sam toliko na planu rehabilitacije, treninga, ali nije se isplatilo. Nisam sebe doveo u poziciju da mogu da se takmičim u velikim mečevima na Centralnom terenu. Te prilike su sve ređe i i to je ono što me još tera da nastavim da se borim. Jer verujem da, ako sam fizički spreman, onda imam dobre šanse protiv najboljih igrača u tim mečevima", istakao je Mari.

Britanac je u karijeri osvojio tri grend slem trofeja - Vimbldon 2013. i 2016, a Ju-Es open 2012. godine.

Mari ima i dve zlatne medalje u singlu sa Olimpijskih igara 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Žaneiru.

U prvom kolu Vimbldona, koji startuje u ponedeljak, Endi Mari će igrati protiv Džejmsa Dakvorta iz Australije.

Komentari (0)

Sport