Tenis

Serena Vilijams: Motivisana sam da igram na Ju-ES openu

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2022

-

11:55

Serena Vilijams: Motivisana sam da igram na Ju-ES openu
Serena Vilijams - Copyright Tanjug AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Povratak tenisu posle godinu dana pauze nije rezultatski dobro prošao za američku teniserku Serenu Vilijams, koja je sinoć ispala u prvom kolu Vimlbdona od Francuskinje Harmoni Tan (5:7, 6:1, 6:7).


Međutim, Amerikanka je poručila da je spremna da se vrati treninzima u punoj meri i da želi da igra na poslednjem grend slemu sezone Ju-Es openu.

"Ovo me definitivno tera da želim da treniram jer nisam igrala loše i bila sam blizu. Bilo koji drugi rival bi mi bolje legao. Rekla sam sebi: "Serena, ti ovo možeš samo ako hoćeš". Možda sam neke ključne poene mogla bolje da odigram", rekla je velika šampiona.

"Definitivno sam motivisana da se popravim i igram kod kuće. Posebno u Njujorku i Ju-Es openu, tamo sam osvojila prvi grend slem i uvek je posebno za mene da igram tamo", izjavila je Vilijamsova.

Osvajačica 23 grend slem trofeja prethodni meč odigrala je baš na Vimbldonu, ali je prošle godine predala duel prvog kola Aleksandri Sasnovič zbog povrede leve noge.

Kada je reč o Harmoni Tan, bila je ovo prva pobeda u prvom učešću na Vimbldonu i to protiv sedmostruke šampionke turnira u Londonu, ona je rekla da je, "kad je videla žreb, zaista bila uplašena". "To je Serena Vilijams, ona je legenda. Pitala sam se mogu li uopšte da igram. I bila bih zadovoljna da sam osvojila koji gem. Za prvo učešće na Vimbldonu mogu samo da kažem - vau. Uzbuđena sam. Serena je superstar, kad sam bila mala gledala sam je mnogo puta na televiziji", izjavila je Harmoni Tan.

U drugom kolu Vimbldona Francuskinja će igrati protiv Sare Soribes Tormo iz Španije.

Komentari (0)

Sport