Tenis

Mats Vilander: Novak Đoković je supermen, može da osvoji "Zlatni slem"

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2021

-

20:38

Mats Vilander: Novak Đoković je supermen, može da osvoji "Zlatni slem"
Tanjug/AP/Thibault Camus - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenutno ima više nego uspešnu godinu, pretekao je Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste i osvojio je dva gren slema na kojima je učestvovao.

Očekuju ga još Vimbldom, Olimpijske igre i US Open, takmičenja uz gore pomenuta koja je označio kao primarni cilj u 2021. godini. Đoković će pokušati da postane prvi teniser kome je pošlo za rukom da osvoji sva četiri gren slema i Olimpijske igre u jednoj godini. Tako nešto uspela je jedino Štefi Graf.

Legendarni švedski teniser Mats Vilander veruje da Novak Đoković može da ostvari zacrtano.

"Novak može da osvoji 'Zlatni slem', ali pitanje je koliko će jak biti mentalno na US Openu, ukoliko pre toga osvoji Vimbldon i zlato na Olimpijskim igrama. Želi da pokaže da je supermen, a ja verujem da jeste. Mora da nastavi da igra mečeve kako bi održao neophodni intezitet", izjavio je Mats Vilander.

U Open eri od 1968. godine, samo su Rafael Nadal i Andre Agasi uspeli da osvoje sva četiri gren slema i zlato na Olimpijskim igrama. Ukoliko se Novak popne na najviše postolje u Tokiju, pridružiće se njima dvojici. A u Japanu je najveći favorit za zlato.

Komentari (0)

Sport