Tenis

Novak Đoković dobio je rivale na ATP turniru u Tel Avivu

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2022

-

10:48

Novak Đoković dobio je rivale na ATP turniru u Tel Avivu
Novak Đoković dobio je rivale na ATP turniru u Tel Avivu - Copyright Tanjug/(AP Photo/Kin Cheung)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković će prvi put posle osvajanja Vilmbldona izaći na teren na turniru u Tel Avivu (26. septembar - 2. oktobar), a danas je obavljen i žreb za ATP 250 turnir.

Srpski teniser će biti slobodan u prvom kolu, a u drugom će za protivnika imati boljeg iz duela koji igraju Tijago Monteiro i Pablo Anduhar.

U četvrtfinalu moguć rival Đokoviću je Holanđanin Talon Grikspor, a ukoliko prođe i tu prepreku u polufinalu po žrebu ide na trećeg nosioca Dijega Švarcmana ili šestog nosioca Aslana Karaceva.

Novak će u Tel Avivu nastupiti i u dublu, a partner će mu biti domaći teniser Jonatan Erlih, 45-godišnjak kojem će ovaj turnir biti poslednji u karijeri. 

Na turniru u tel avivu učestvuju Laslo Đere i Hamad Međedović. Đere će u prvom kolu igrati protiv Dominika Tima, pa onda ide na Marina Čilića, dok mladi Međedović čeka rivala iz kvalifikacija, a zatim ga očekuje duel sa Botikom Van de Zandšulpom ili Žoao Sosom.

Posle Tel Aviva, Novak će učestvovatiu na ATP 500 u kazahstanskom Nur-Sultanu, koji traje od trećeg do devetog oktobra, a moguće je da će igrati na ATP tuniru u Beču (24. oktobar). Zatim slede Masters u Parizu (počinje 31. oktobra) i Završni masters u Torinu (počinje 13. novembra). 

Komentari (0)

Sport