Tenis

Simona Halep: Dokazaću da nisam svesno uzimala doping

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2022

-

21:48

Simona Halep: Dokazaću da nisam svesno uzimala doping
Simona Halep - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alberto Pezzali, File)

veličina teksta

Aa Aa

Rumunska teniserka Simona Halep, koja je danas suspendovana jer je na testu dokazano da je na US openu u njenom organizmu bio prisutan lek roksadustat, poručila je da nije svesno uzela nedozvoljenu supstancu.

"Danas počinje najteži meč mog života: borba za istinu. Obaveštena sam da sam testirana pozitino na supstancu koja se zove roksadustat u ekstremno malim količinama, što je najveći šok moje karijere. Kroz celu moju karijeru, ideja o varanju nikada mi nije pala na pamet, jer je to potpuno protiv mojih vrednosti sa kojima sam vaspitana. Suočiti se sa ovakvom situacijom, osećaj je zbunjenosti i izdaje", napisala je Halepova na društvenim mrežama i dodala:

"Boriću se do kraja da dokažem da nikada svesno nisam uzela nedozvoljene supstance i imam veru da će, pre ili kasnije, istina izaći na videlo".

Roksadustat je supstanca koja je na listi zabranjenih Svetske anti-doping agencije WADA, a reč je o leku protiv anemije, koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

Simona Halep trenutno je deveta teniserka sveta, a svetski broj jedan postala je 9. oktobra 2017. godine.

U karijeri je osvojila 24 trofeja u singlu, uključujući i titule na Rolan Garosu (2018.) i Vimbldonu (2019).

 

Komentari (0)

Sport