Tenis

Cicipas eliminisan sa Vimbldona: Grčki teniser izgubio od Tiafe u tri seta

Komentari

Autor: euronews

28/06/2021

-

18:23

Cicipas eliminisan sa Vimbldona: Grčki teniser izgubio od Tiafe u tri seta
cicipas - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grčki teniser Stefanos Cicipas eliminisan je u prvom kolu Vimbldona, pošto je izgubio od Amerikanca Francisa Tiafe 3:0 (6:4, 6:4, 6:3)

Veliko iznenađenje na startu turnira u Engleskoj priredio je 57. Igrač ATP liste, nakon što je savladao četvrtog tenisera sveta I jednog od favorita takmičenja u tri seta, posle 2h igre.

Američki teniser je do prednosti u prvoj deonici došao iz jedine brejk prilike na samom početku meča, a sigurnom igrom na svoj servis u nastavku je potvrdio vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom delu igre nije bilo brejka sve do osmog gema, kada je Tiafo ponovo uspeo da oduzme servis rivalu I nakon toga stigne do ubedljivije prednosti, koju Grk nije uspeo da stigne do kraja meča.

Ponesen dobrom igrom iz prva dva seta, Tiafo je nastavio u istom ritmu u nastavku duela, osvojivši servis gem rivala na startu treće deonice. Cicipas je pokušao da se vrati u meč, imao je priliku za brejk u šestom I osmom gemu, ali je Amerikanac ostao pribran I sigurnom igrom u finišu uspeo da zabeleži prvu pobedu u međusobnim duelima.

Tiafo će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Vasela Pošpila I Roberta Baene.

Komentari (0)

Sport