Tenis

Servis kao ozbiljno "oružje": Novak ističe značaj saradnje sa Ivaniševićem

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2021

-

12:59

Servis kao ozbiljno "oružje": Novak ističe značaj saradnje sa Ivaniševićem
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo Vimbldon pobedom nad Britancem Džekom Drejperom. Mučio se Srbin u prvom setu, da bi kasnije stvari došle na svoje mesto. Dan posle meča, srpski teniser sumirao je utiske.

"Uvek su ti prvi mečevi nezgodni, pogotovo kad je prvi turnir na travi, jer je potpuno drugačija podloga od šljake. Igrao protiv mladog igrača, koji je imao veliku podršku domaće publike, koji nema šta da izgubi. Tako je i igrao u tom prvom setu, dok sam ja onako malo ušao u svoj ritam, nisam igrao najbolje, imao sam dosta grešaka. Imao sam svoje šanse, ali kao da mi je trebalo da se zagreju motori i da malo prilagodim na kretnju na tom terenu koji je bio dosta klizav", počeo je priču Đoković.

Ono što svakako upada u oči kada se pogleda statistika, jeste 25 asova koje je odservirao Novak. Zna se i kome idu najveće zasluge za to.

"Mislim da saradnja sa Goranom Ivaniševićem može da se sumira ovim nastupom. Servis je nešto na čemu smo mnogo radili, da stvorimo oružje. Imao sam i ranije dobar servis u karijeri, ali da sam pravio toliko asova, otkako radim sa njim, to ne mogu da se setim. Definitivno je vidljiv napredak u tom segmentu igre".

Prvi utisci sa turnira u Londonu i očekivanja u nastavku...

"Velika je čast otvoriti Vimbldon na Centralnom terenu kao branilac titule. Napredovao sam dosta na travi, u poslednjih šest-sedam godina se osećam komfornije da igram na ovoj podlozi, što nije bio slučaj na početku karijere, tako da sa servisom, koji je bio izvanredan, imam šanse da daleko doguram. Naravno, idemo meč po meč", zaključio je srpski teniser.

Novaka u drugom kolu Vimbldona očekuje duel sa starim znancem, Kevinom Andersonom iz Južne Afrike. Biće to 12. međusobni duel dva tenisera, a upravu su se njih dvojica sastali u finalu grend slema u Londonu 2018. godine.

Komentari (0)

Sport