Tenis

Cicipas sačuvao nadu za polufinale Torina: Medvedev eliminisan posle drame

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2022

-

00:13

Cicipas sačuvao nadu za polufinale Torina: Medvedev eliminisan posle drame
Cicipas sačuvao nadu za polufinale Torina: Medvedev eliminisan posle drame - Copyright Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)

veličina teksta

Aa Aa

Stefanos Cicipas pobedio je Danila Medvedeva posle velike borbe sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 7:6) u drugom kolu Završnog mastersa u Torinu. Grk je tako nakon poraza od Novaka Đokovića zabeležio prvi trijumf na turniru i za plasman u polufinale boriće se protiv Andreja Rubljova, koji je takođe prethodno savladao Medvedeva.

Grčki teniser slavio je posle gotovo dva i po časa igre i tako stigao do četvrtog trijumfa posle 11 međusobnih duela sa Moskovljaninom. Do pobede je mogao da dođe i ranije, međutim, nekadašnji prvi reket sveta, uspeo je odbrani tri meč lopte u taj-brejku drugog seta, posle čega je susret otišao u treći, odlučujuči set.

Poput drugog dela igre i treći set je odlučen u taj-brejku, s tim da su oba tenisera uspela da naprave po brejk na servis gemovima svojih rivala. Najpre je Medvedev napravio brejk u sedmom gemu, posle čega je u 10. dobio priliku da servira za meč i ostanak na turniru.

Međutim, Cicipas je uspeo da se konsoliduje u odlučujućim trenucima, zahvaljujući dobrim riternovima i boljoj igri na servisu, odveo je meč u taj-brejk, gde je ovog puta imao više sreće. Ubrzo je poveo 6:0, a potom iskoristio četvrtu meč loptu za veliki trijumf i nadu za plasman među četiri najbolja tenisera.

Iako je Medvedev završio učešće na turniru u narednom kolu odigraće "revijalni" meč protiv Novaka Đokovića, dok će Cicipas tražiti šansu protiv još jednog ruskog tenisera.

Komentari (0)

Sport