Tenis

Novak Đoković dočekan u Australiji kako dolikuje šampionu: Navijači u transu zbog Noleta

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2023

-

14:33

Novak Đoković dočekan u Australiji kako dolikuje šampionu: Navijači u transu zbog Noleta
Navijači Novaka Đokovića - Copyright AP Photo/Kelly Barnes

veličina teksta

Aa Aa

"Voleli ga ili ne, on je najveći svih vremena", natpis je na zastavi koja se pojavila na prvom meču Novaka Đokovića po povratku u Australiju. Srpski teniser je prošlog januara doživeo niz neprijatnosti na najmanjem kontinentu, kada je čak jedno vreme proveo zatvoren u karantinu, a kasnije i deportovan iz zemlje jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa.


Đoković zbog svega toga nije bio u prilici da brani trofej na Australijan  Openu, a prema odluci vlasti ove zemlje dodeljena mu je i trogodišnja zabrana ulaska u državu. Do nje, ipak, nije došlo…

Tačno godinu dana kasnije, Đoković je u Australiji, u Adelaidu, gde je dočekan kao istinski šampion, što Srbin svakako i jeste. Iako su mnogi mislili da će Novaka u Australiji dočekati zvižducima, dogodilo se suprotno, piše "Sydney Morning Herald".

Pozitivna energija sa prvog meča Novaka Đokovića brzo se širila teniskim stadionom, navijači su se u redovima gurali kako bi zauzeli svoje mesto na tribinama i odali priznanje jednom od najboljih igrača svih vremena. Dočekan je velikim aplauzom, a zatim i skandiranjem "Nole, Nole"

Pored brojnih srpskih zastava i navijača, podršku su mu dali i fanovi u dresovima reprezentacije Hrvatske.

 

.

Đoković je u prvom meču, koji je igrao u paru sa Vasekom Pospišilom, izgubio od Tomislava Brkića iz Bosne i Hercegovine i Ekvadorca Gonzala Eskobara 4:6, 6:3, 10:5.

 

Komentari (0)

Sport