Tenis

"Sve je u redu, vidimo se na meču": Đoković se oglasio i razrešio dileme nakon treninga u Melburnu

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2023

-

09:34

"Sve je u redu, vidimo se na meču": Đoković se oglasio i razrešio dileme nakon treninga u Melburnu
"Sve je u redu, vidimo se na meču": Đoković se oglasio i razrešio dileme nakon treninga u Melburnu - Copyright FOTO TANJUG/ JOVANA JOVANČIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je spreman za meč prvog kola na Australijan openu protiv Španca Roberta Karbaljesa Baena. 

Iako je prvobitno bilo objavljeno da Đoković neće trenirati danas, najbolji srpski teniser je odlučio da trening bude zatvoren za javnost. On je izjavio da ne postoji nikakva zabrinutost pošto je dva puta otkazao trening u Melburnu, ali je današnji trening odradio naknadno.

"Hvala vam što ste došli. Sve je ok, vidimo se na meču", izjavio je Đoković srpskim novinarima koji su pratili njegov trening u Melburnu.

Srpski teniser je današnji trening odradio u delu kompleksa koji je zatvoren za navijače, a trenirao je sa bandažiranom zadnjom ložom. On je imao problema sa povredom tokom nedavnog ATP turnira u Adelejdu.

Prema ranije utvrđenom rasporedu, meč između Đokovića i Karbaljesa Baene neće početi sutra pre 10.30 časova.

Đoković će sutra u prvom kolu Australijan opena igrati protiv Španca Roberto Karbaljes Baena iz Španije.

Lokalni mediji preneli su prethodno da je najbolji srpski teniser Novak Đoković otkazao i današnji trening u Melburnu. Đoković, naime, nije trenirao juče zbog, kako se pretpostavlja, problema sa zadnjom ložom leve noge, koja muči srpskog tenisera od ATP turnira u Adelejdu, na kome je trijumfovao 8. januara.

Mediji u Melburnu su prethodno naveli da je Đoković skinut sa današnjeg rasporeda za trening, ali nisu izneli razloge otkazivanja. Đoković je, međutim, nakon takvih vesti ipak izašao na teren. 

Srpski teniser će, prema planu, sutra oko 11 sati po centralnoevropskom vremenu igrati u 1, kolu protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.

Đoković je, inače, danas saopštio i da će od 26. februara do 4. marta učestvovati na turniru u Dubaiju koji je do sada osvajao pet puta, a na istom takmičenju će nastupati i Rafael Nadal.

Đoković peti teniser sveta

Inače, Đoković je i ovu nedelju dočekao kao peti teniser sveta sa 5.070 bodova, a ispred njega se i dalje nalaze Karlos Alkaraz, Rafael Nadal, Kasper Rud i Stefanos Cicipas.

Najboljih deset na svetu kompletiraju Rus Andrej Rubljov, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Rus Danil Medvedev, Amerikanac Tejlor Fric i Danac Holger Rune.

Tanjug/AP/Christophe Ena

 

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je napredovao za jednu poziciju i sada je 27, Filip Krajinović je napravio dva koraka napred i trenutno je 54.

Laslo Đere je takođe napredovao za dve pozicije i trenutno je 68, dok je Dušan Lajović nazadovao za pet mesta i sada je 86. teniser sveta.

Komentari (0)

Sport