Tenis

Najbolja teniserka sveta opet bez Australijan opena, Švjontekova eliminasana od Ribakine

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2023

-

07:49

Najbolja teniserka sveta opet bez Australijan opena, Švjontekova eliminasana od Ribakine
Najbolja teniserka sveta opet bez Australijan opena, Švjontekova eliminasana od Ribakine - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

veličina teksta

Aa Aa

Ništa od titule na Australina openu ni ove godine za najbolju teniserku sveta Igu Švjontek! Kazahsztanka Elena Ribakina eliminisala je Poljakinju u osmini finala AO 2:0 (6:4, 6:4) i u četvrtfinalu će igrati protiv protiv Jelene Ostapenko koja je pobedila Koko Gof 2:0 (7:5, 6:3).

Ribakina je odigrala veoma kvalitetan meč, napravila je brejk već na startu meča, ali je Iga uzvratila u četvrtom gemu i izjednačila na 2:2. Prelomni je bio sedmi gem gde je Ribakina napravila drugi brejk i iskoristila prvu set loptu za vođstvo - 6:4.

Prva teniserka sveta je dobro otvorila drugi set, povela je 3:0, a onda je ponovo stala. Kazahstanka je napravila brejk u petom i devetom gemu i onda sjajnim servisima dobila i drugi set 6:4.

 

 

Amerikanka Koko Gof, sedma teniserska sveta je bila favorit protiv Jelen Ostapenko. Meč je bio izjednačen a u prelomnim momentima Estonka je bila pribranija, birala je bolja rešenja i slavila 2:0 (7:5, 6:3).

Prvi set je prelomila brejkom u 12. gemu, a drugi brejkom u osmom gemu. Titula kod žena na Australijan openu svakako će dobiti novu vlasnicu jer je prošlogodišnja šampionka Ešli Barti po osvajanju titule rešila da prekine karijeru.

Komentari (0)

Sport