Tenis

Cicipasu pripao maraton, Siner poklekao u osmini finala na AO posle četiri sata igre

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2023

-

13:16 >> 13:20

Cicipasu pripao maraton, Siner poklekao u osmini finala na AO posle četiri sata igre
Cicipasu pripao maraton, Siner poklekao u osmini finala na AO posle četiri sata igre - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

veličina teksta

Aa Aa

Stefanos Cicipas nije dozvolio novo iznenađenje na Australijan openu. Kockao se Grk vodio je 2:0, dozvolio Janiku Sineru da izjednači pa ga savladao 3:2 (6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3) posle četiri sata igre. Četvrti teniser sveta će u četvrtfinalu AO igrati protiv češke senzacije Jiržija Lehečke.

Grč je dobio prva dva seta sa po 6:4 na istovetan način. Pravio je brejkove u devetom gemu a onda na svoj servis rešavao pitanje pobednika.

Naredna dva seta protekla su takođe u izjendačenoj igri s tim da je Janik Siner odigrao bolje. U trećem je spasio tri brejk lopte u osmom gemu pa je smanjio na 2:1. Mučio se Cicipas i u četvrtom setu koga je opet izgubio 6:4 zbog brejka u trećem gemu.

 

 

Peti odlučujući set pripao je ipak četvrtom igraču sveta. Napravio je brejk Grk u šetom gemu, poveo je 5:2 i onda posle četiri sata igre slavio 6:3! 

Meč je i statitički bio izjednačen, Cicipas je imao as više (12), Italijan više vinera (54), a imali su isti broj grešaka - po 54.

Komentari (0)

Sport