Tenis

Obožavam što svi hoće da me pobede, privilegija je to: Đokoviću ne smeta što je "trn" u oku kolega

Komentari

Autor: Euronews

11/07/2023

-

21:23

Obožavam što svi hoće da me pobede, privilegija je to: Đokoviću ne smeta što je "trn" u oku kolega
Obožavam što svi hoće da me pobede, privilegija je to: Đokoviću ne smeta što je "trn" u oku kolega - Copyright Tanjug/AP/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković upisao je četvrtu pobedu u mečevima protiv Andreja Rubljova - 3:1, iako je morao da juri set prednosti rivala, a posle 14. plasmana u polufinale Vimbldona bio je vrlo raspoložen za priču sa oficijelnim novinarom. Potpuno imun na činjenicu da gro publike u Londonu oduvek navija za njegove rivale, ma kako se oni zvali.  

Mučio ga je Rus i u pojedinim trenucima preoszala tri seta, ali ni ovog puta nije imao znanja i energije da se izbori sa osvajačem rekordna 23 Grend slem turnira, od danas izjednačenog sa Rodžerom Federerom u broju Top 4 plasmana na najvećim ATP turnirima (46). 

"Najpre hvala što ste napravili ovakvu sjajnu atmosferu za obojicu nas igrača, učinili ste meč još lepšim. Bilo je nekih uzbudljivih razmena, Andrej je igrač kojeg mnogo poštujem, unosi mnogo inteziteta, vidite to po njegovim stenjanjima i pokušava da vas zaplaši, pogotovo kada lopta dolazi. On je u Top 10 mnogo godinama i odličan je igrač, želim mu sve najbolje. Čestitam mu na još jednom dobrom turniru", rekao je Đoković o poraženom.

Potom je prokomentarisao najnoviju čudesnu brojku u njegovoj neopisivoj karijeri. 

"To su samo brojevi, na kraju dana, posebno tokom turnira ne razmišljam mnogo o tome. Ne razmišljam o statistici i dostignućima jer i dalje igram turnir i svi ostali igrači. Razmišljam samo o sledećem meču. Sviđa mi se kako sam igrao i kakvu sam imao energiju. Nadam se da ću to ponoviti i pobediti još jednom". 

Za kraj je iskreno priznao koliko mu imponuje što bi svi teniseri sveta sve dali da ga pobede. 

"Obožavam to. To je istina. To je tačno. Mislim da svaki teniser želi da bude u poziciji da svako hoće protiv tebe baš da pobedi. To je privilegija. Nikada to neće nestati, bez obzira koliko osvojite Grend slemova i ostvarite pobeda, pritisak se uvek pojavljuje, posebno ovde na Vimbldonu na Centralnom terenu. Ujedno on razbudi emocije u meni i tera me da igra svoj najbolji tenis, da ispunim svoje snove. Svi hoće da me pobede, da mi skinu skalp, ali to se ne dešava još uvek. Baš sam skroman", jasan je Đoković. 

 

Komentari (0)

Sport