Tenis

Ko zna da li će se ikada roditi neko kao Đoković: Hrvatski trener nema dovoljno hvale za osvajača 24 Grend slema

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2023

-

15:30

Ko zna da li će se ikada roditi neko kao Đoković: Hrvatski trener nema dovoljno hvale za osvajača 24 Grend slema
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković ne da ne posustaje u 36. godini, neko nastavlja da pomera lične granice i postavlja teniske standarde, pa je četvrtim osvajanjem US Opena podebljao rekordan broj Grend slem titula u njegovom vlasništvu - 24. 

Toliko se daje, toliko traje i toliko čini za sport da ga već sada mnogi smatraju najboljim sportistom svih vremena. A, ne samo teniserom, što je neupitno još od ovogodišnjeg Rolan Garosa. I ne samo u njegovoj zemlji. 

"Mislim da na tome ne možete da radite, sa tim se rodite, on je jedinstven. Nema mnogo ljudi na svetu kao što je on, kada pričamo o sportistima. Ostvario je jedno od najvećih ostvarenja u istoriji svih sportista. Motiviše sebe, imao je sreću da ima Rodžera i Rafu koji su gurali jedni druge. Rođeni je pobednik, kada mu kažete da nešto ne može, onda će da vam pokaže da može.

Ako osvoji 25. slem, onda će da razmišlja o 26. slemu. Uvek ima nešto još. Vodi brigu o telu, o svakom detalju, sve mora da bude savršeno i spremno. Nikada nije u potpunosti srećan na terenu, ne znam da li je to dobro ili loše, možda za nas nije.

Kod njega nema izgovora, nalazi načine da pobedi, da se bori, čak i kada se ne oseća dobro i kada je povređen. Ne mogu da kažem da smo svi Balkanci takvi, on je jedinstven, najbolji je. Ko zna da li će se ikada roditi neko takav", tvrdi njegov glavni trener Goran Ivanišević, koji je na konferenciji za medije otkrio i da bi novi (stari) prvi reket sveta mogao da igra i na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine. 

Ljudima strane zanimljiv je odnos ove dvojice hrvatskog stručnjaka i srpskog gorostasa, kada Novaku ne ide sve od ruke tokom duela, pa se ljutito obrati njemu ili drugim saradnicima u loži, ponekad ih i opsuje.

"Kada se unervozi, ne baca lopticu kako treba, baca je previše unapred, ubrza se. Potrebno mu je nešto drugačije, govorim mu da radi neke stvari drugačije, to je proces u glavi. Kad je izgubio servis, onda je vikao, svađali smo se, pa je vratio brejk i bolje je servirao posle toga i dobio treći set. Dešava mu se to, pravo niotkuda, kada je nervozan, onda baca lopticu loše, pa se savija previše. I on je ljudsko biće, dešava se to i njemu", kaže Ivanišević.

 

Komentari (0)

Sport