Aktuelno

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo podnelo optužicu protiv 31 osobe među kojima su Zvicer, Belivuk, Miljković

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

12:46

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo podnelo optužicu protiv 31 osobe među kojima su Zvicer, Belivuk, Miljković
Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo podnelo optužicu protiv 31 osobe među kojima su Zvicer, Belivuk, Miljković - Copyright AP/Risto Bozović

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnelo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv 31 osobe za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a među optuženima su  navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zviceri i srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Kako je saopštio specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić na optužnici, koja je podneta danas su: R.Z. V.B, M.M, N.J, R.Ž, R.Ž, D.K, M.V, S.K, S.K, D.P, N.K, D.P, B.G, D.G, M.R, P.Đ, V.V, N.P, R.G, M.Č, M.K, A.P, N.C, R.M, Z.K, A.D, A.J, M.K, B.B. i B.B.

Oni se terete za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, dok se R.Z, M.V, D.K, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, S.K, S.K, N.K, D.P, B.G, D.G, D.P, N.P, M.R, V.V, M.K, A.P, N.S, R.M, Z.K, M.K, A.D. i A.Lj. terete i za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

N.S. se tereti i za dva krivična dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, D.P. i B.B. i za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Protiv M.K, Z.K. i A.D. optužnica je podignuta i za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Radonjić precizira da su sva krivična koja  se optuženima stavljena na teret počinjena tokom 2020. godine.

“U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.P, B.G, D.G, R.G, M.Č. i B.B. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z, M.V, R.Ž, V.B, M.M, N.J, R.Ž, D.K, N.S, N.K, S.K, D.P, M.R, M.K, A.P, A.Lj, M.K. i A.D, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima”, saopštio je Radonjić, preneli su podgorički mediji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija