Aktuelno

Na suđenju Belivuku i ostalima svedočio Mihajlovićev prijatelj

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

15:47

Na suđenju Belivuku i ostalima svedočio Mihajlovićev prijatelj
Na suđenju Belivuku i ostalima svedočio Mihajlovićev prijatelj - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnci se terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava.

Sudija je ponovo otvorila suđenje za javnost nakon ispitivanja oštećenog I.S. kojeg su propadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan.

U nastavku suđenja saslušan je Aleksandar N. a njega je prvo ispitivao tužilac, zatim punomoćnik oštećenih, pa Belivuk i Miljković.

Aleksandar N. koji je bio prijatelj ubijenog Gorana Mihajlovića, je odgovarajući na pitanja tužioca, naveo da njemu Mihajlović nikad nije pominjao Belivuka i Miljkovića, nakon čega je pričao da je sarađivao sa Mihajlovićem oko trgovine marihuanom.

Aleksandar N. je rekao da je Mihajlović prvo sa Albancem iz Novog Pazara radio sa drogom, kojem je ostao dužan oko 450 evra, nakon čega je sarađivao sa Filipom Golubovićem, kojem se inače sudi zajedno sa bivšim inspektorom SBPOK-a Božidarom Stolićem.

Mihajlović je jednom Aleksandra N. zamolio da sedi u njegovim kolima, dok je on na rođendanu, jer se plašio da će mu neko staviti bombu pod auto, naveo je Aleksandar N.

Takođe, svedok tvrdi da je Mihjalović navijao za "škaljarski klan" i da je sebe smatrao pripadnikom tog klana.

Aleksandar N. je naveo i da se plašio Mihajlovića jer ga je jednom, kako je kazao, "namestio" kada ga je optužio da je ukrao određenu količinu droge i naterao ga da mu vraća taj dug.

Pričajući o Mihajlovićevim roditeljima, Aleksandar N. je rekao da se sa njima nakon Mihajlovićevog nestanka intenziviralo viđanje, jer su na početku svi mislili da svedok zna gde se Mihajlović nalazi. Mihajlović se kako je kazao svedok, prodavao i marihuanu i heroin, a Aleksandar N. je drogu ponekad držao kod sebe a ponekad i prevozio, za šta bi mu Mihajlović dao 100 evra.

Aleksandar N. tvrdi da je Mihajlović učestvovao u oružanoj pljački u Crnoj Gori, kao i da je maltretirao ljude kad se napije, preteći im pištoljem i slično. 

Javnost je juče i u početku današnjeg ročišta isključena sa suđenja zbog svedočenja oštećenog I.S, kojeg su pripadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan.  Sa suđenja su udaljeni novinari i publika, dok su prisutni bili samo advokati, tužilac i optuženi. 

I.S. u ovom postupku ima status posebno osetljivog svedoka, te detalji njegovog svedočenja ne treba da budu objavljeni u javnosti, zbog čega je upravo sud odlučio da on svedoči iza "zatvorenih vrata".

Pripadnici ove grupe se optužnicom terete da su ga oteli i držali u prostorijama na stadionu FK Partizan gde su ga tukli, mučili i silovali. 

Pre oštećenog, devetoro pripadnika ove grupe juče je otkazalo punomoćje advokatima, nakon čega su se Belivuk i Miljković javili da im je loše i tražili da ih pregledaju doktori.  Nakon što je sedam pripadnika grupe pregledala ekipa Hitne pomoći suđenje je nastavljeno. 

Suđenje je za danas završeno i nastavlja se u četvrtak.

Komentari (0)

Srbija