Aktuelno

Ukinut pritvor dvojici privedenih pod sumnjom da su pripadnici grupe Darka Šarića

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2022

-

12:03

Ukinut pritvor dvojici privedenih pod sumnjom da su pripadnici grupe Darka Šarića
Ukinut pritvor dvojici privedenih pod sumnjom da su pripadnici grupe Darka Šarića - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni sud u Beogradu doneo je rešenje o ukidanju pritvora Danilu Odoviću i Aleksandru Boškoviću osumnjičenim pripadnicima organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Pritvor im je ukinut "po sili zakona", jer u roku od 60 dana Tužilaštvo za organizovani kriminal nije podiglo optužnicu, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda Tatjana Matić.

Naime, kako se osumnjičenima na teret stavlja izvršenje krivičnih dela za koja je zaprećena maksimalna kazna zatvora do pet godina, s obzirom na to da je pitanju skraćeni postupak, njima pritvor može trajati do 60 dana, ukoliko tužilaštvo nije podnelo optužni predlog.

Tužilastvo za organizovani kriminal uložilo je žalbu na rešenje Specijlanog suda u Beogradu, kojim je ukinut pritvor Odoviću i Boškoviću.

Odović i Bošković su 10. juna pušteni da se brane sa slobode, dok je istog dana produžen pritvor Šariću i još trojici osimnjičenih. Odović je uhapšen zajedno sa Šarićem 14. aprila, dok se Bošković predao policiji nekoliko dana kasnije.

Odović i Bošković se, kao i još neki pripadnici grupe, terete da su postupajući po nalozima osumnjičenog Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu, mestu parkiranja vozila, adresi stanovanja, dnevnoj rutini Gorana Nikolaševića, fotografisali vozilo, obezbedili stanove za skrivanje lica koja bi izvršila podmetanje eksplozivne naprave i novac za nagradu neposrednim izvršiocima krivičnog dela.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija