Aktuelno

Podignuta optužnica za pokušaj ubistva i više krivičnih dela u Belom Potoku

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2023

-

17:15

Podignuta optužnica za pokušaj ubistva i više krivičnih dela u Belom Potoku
Podignuta optužnica za pokušaj ubistva i više krivičnih dela u Belom Potoku - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

 Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Stevana I. (61) zbog postojanja opravdane sumnje da je u Belom Potoku 8. aprila ove godine u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usled stanja afekta besa visokog intenziteta, epileptične bolesti i prisutnog posttraumatskog stresnog poremećaja, pokušao da liši života N.P, teško telesno povredio I.L, a M.I. naneo lake telesne povrede, istovremeno neovlašćeno noseći vatreno oružje i municiju.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela: ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delima teška telesna povreda, laka telesna povreda, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Nakon što je N.P, kako se sumnja, u gepek svog vozila “Audi A4” stavio deo betonske ukrasne česme koja se nalazila izložena pored puta, zajedno sa drugim proizvodima Udruženja asocijacija vojnih veterana i ratnih vojnih invalida Srbije, Stevan I, koji je sedeo u neposrednoj blizini i čuvao izložbeni prostor, prišao mu je i zadao mu kosijerom (motkom sa oštrim zakrivljenim metalnim vrhom) udarac u predelu glave, usled čega je oštećeni pao na beton i zadobio tešku telesnu povredu.

Nakon toga su I.L. I M.I. prišli okrivljenom, kojem je I.L. uspeo da oduzme i odbaci kosijer.

Potom je Stevan I. udaljavajući se sa lica mesta iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećenih I.L. I M.I. koji su krenuli za njim, usled čega je I.L. zadobio ukupno četiri rane po pogama, dok je oštećeni M.I. zadobio laku telesnu povredu.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija