Aktuelno

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije osuđuje napad na Izrael: Među žrtvama nema državljana Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2023

-

20:08

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije osuđuje napad na Izrael: Među žrtvama nema državljana Srbije
E-Stock/Dušan Milenković - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije osudilo je napad na Izrael, navodeći da među žrtvama današnjih napada, po dosad dostupnim zvaničnim podacima, nema državljana Srbije 

"Stojimo uz građane Izraela u ovom teškom času. Duboko saosećamo sa porodicama žrtava i najsnažnije osuđujemo svaki vid terorizma i nasilja. Odustajanje od nasilja je jedini put napred.

Ministarstvo spoljnih poslova s pažnjom prati dešavanja u Izraelu i u kontaktu je sa Ambasadom Republike Srbije u Tel Avivu, kao i našim počasnim konzulom Aleksandrom Nikolićem, kako bi našim državljanima bilo omogućeno pružanje konzularne i svake druge vrste pomoći", navedeno je u saopštenju ministarstva.

Naši predstavnici u Izraelu u stalnom su kontaktu sa nadležnim izraelskim službama, o čemu redovno izveštavaju MSP. 

Takođe, u kontaktu su i sa grupama državljana Srbije koji turistički borave u toj zemlji, kao i sa našim državljanima nastanjenim u Izraelu, kojima se trude da pruže sve potrebne informacije i podršku. 

"Savet svim državljanima Republike Srbije koji se nalaze na teritoriji Izraela, sa boravkom ili u poseti, je da prate instrukcije nadležnih organa pozadinske zaštite, koje podrazumevaju boravak u propisnom javnom ili kućnom skloništu tokom raketnog napada, odnosno ostanak kod kuće ili u hotelskom smeštaju dok javna bezbednost ne bude osigurana. Detaljne informacije i instrukcije mogu se pratiti na izraelskom Nacionalnom portalu za hitne situacije – National Emergency Portal", navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija