Politika

Dačić: Nemam informacije da se neko obratio Ministarstvu spoljnih poslova povodom Nikitina

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

16:09

Dačić: Nemam informacije da se neko obratio Ministarstvu spoljnih poslova povodom Nikitina
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da nema informacije da se holandaska ambasada ili neka druga država obratila Ministarstvu spoljnih poslova u vezi sa slučajem Petra Nikitina.

"Ja nemam takvih informacija, barem nisam dobio takve informacije. Želim da podsetim da to nema nikakve veze sa Ministarstvom spoljnih poslova, a sa druge strane, nadležni državni organi koji se bave pitanjima bezbednosti imaju na to pravo i to bez obrazloženja, tako da je to više pitanje za druge institucije u našoj državi, a nama se tim povodom nijedna druga strana država nije obratila", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ruski aktivista Petar Nikitin, jedan od osnivača Ruskog demokratskog društva, juče je objavio da je zadržan na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" kada je pokušao da uđe u Srbiju, gde, kako je naveo, živi duži niz godina. 

Nikitin je, kako je rekao, državljanin Holandije i najavio je da će se obratiti diplomatskom predstavništvu te države u Srbiji, preneli su beogradski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija