Aktuelno

Pripadnici Balkanskog kartela iza rešetaka: Određen im pritvor do 30 dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2023

-

09:16

Pripadnici Balkanskog kartela iza rešetaka: Određen im pritvor do 30 dana
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je doneo rešenje kojim je prema okrivljenima P.S., Z.J., M.M., M.M. S.N. i S.Đ odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima P.S., Z.J., M.M., M.M. S.N. i S.Đ određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima P.S., Z.J., M.M., M.M. S.N. i S.Đ na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija