Aktuelno

Skupštinski odbor usvojio Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2023

-

16:32

Skupštinski odbor usvojio Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Skupštinski odbor usvojio Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Skupštine Srbije, usvojio je danas jednoglasno, sa samo jednim uzdržanim glasom, Informaciju o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) za period april-jun ove godine.

Izveštaj je poslanicima predstavila državna sekretarka u Minsitarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović.

Ona je upoznala poslanike o aktivnostima ministarstva u prethodna tri meseca, po sektorima, te predstavila izveštaj o realizaciji svih projekata iz nadležnosti MGSI.

Damnjanović je ukazala i na realizovane normativne i zakonske aktivnosti i navela da je Ministarstvo u izveštajnom periodu izdalo 4.500 lokacijskih dozvola, 2.832 građevinske dozvole i 1.953 upotrebnih dozvola.

Ona je nakon sednice navela da je rasprava vođena bez suštinskih primedbi na sadržaj Informacije, te da su poslanici dali sugestije o načinu njenog sačinjavanja.

Po završenoj raspravi, od prisutnih članova Odbora 13 je glasalo za usvajanje Informacije, dok je jedan poslanik bio uzdržan.

Damnjanović je kazala da se time pokazalo da rad MGSI uživa poverenje u Skupštini Srbije, kao i da će Ministarstvo, prilikom sačinjavanja Informacije o radu za sledeći kvartal, imati u vidu sve iznete sugestije poslanika, članova resornog Odbora, u cilju što kvalitenijeg informisanja o radu Ministarstva.

Sednici Odbora prisustvovao je i pomoćnik ministra za stambenu i arhitektonsku politiku, komunalne delatnosti i energetsku efikasnost Dušan Radonjić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija