Aktuelno

Saslušano sedmoro osumnjičenih za proizvodnju kanabisa u Borči

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2023

-

18:46

Saslušano sedmoro osumnjičenih za proizvodnju kanabisa u Borči
Saslušano sedmoro osumnjičenih za proizvodnju kanabisa u Borči - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

 U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju kanabisa u Borči, radi dalje prodaje, od kojih je zaplenjeno ukupno oko 500 kilograma ove opojne droge.

Svi osumnjičeni: Aleksandar G. (39), Vladimir L. (45), Aleksandar L. (32),  Sandra J. (33), Katarina B. (39), Mladen I. i Vladimir K. (44) branili su se ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, izvršeno u grupi.

Tužilaštvo će takođe protiv svih osumnjičenih narediti sprovođenje finansijske istrage, jer postoje osnovi sumnje da poseduju znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela.

Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa u specijalno napravljenoj laboratoriji u Borči u ulici Zrenjanski put, u hali od oko 200 kvadrata, na spratu u kući na navedenoj adresi i u šupi iza kuće, neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu kanabis radi dalje prodaje.

Kompletan proces proizvodnje, od zasada do pakovanja, odvijao se u ove tri prostorije opremljene hemijskim preparatima i tehničkim uređajima koji služe za uzgoj, rast i preradu kanabisa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija