Aktuelno

Upis u katastar od danas isključivo digitalnim putem

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

17:49

Upis u katastar od danas  isključivo digitalnim putem
Arhiv RGZ - Copyright Nebojša Dimić

veličina teksta

Aa Aa

Upis u katastar od danas je moguć isključivo digitalnim putem, uz stručnu podršku profesionalnih korisnika - advokata i geodetskih organizacija, saopštio je Republički geodetski zavod (RGZ).

Kako se navodi, na taj način RGZ obezbeđuje efikasan upis u katastar, uz proveru ispravnosti dokumenata od strane profesionalnih korisnika, bez odlaska u katastarske službe.

Naglašava se da je glavna prednost ovakvog načina upisa za građane ušteda vremena, kao i rešavanje svih nedoumica u vezi sa procesom upisa i ostvarivanja svojih prava zahvaljujući stručnim savetima profesionalnih korisnika.

Uz to, kako se dodaje, građani će moći da pristupe predmetu i sa bilo koje lokacije bez obzira na vremenske ili geografske odrednice. 

"Građani sada, umesto tradicionalnih 170 šaltera na raspolaganju imaju čak 4.000 digitalnih šaltera dostupnih 365 dana godišnje, sedam dana u nedelji, 24 sata dnevno", ističu u RGZ.

Naglašavaju i da novi način sprečava falsifikovanje starih dokumenata jer se sada isti prenose u digitalni format, a njihovu ispravnost i validnost proveravaju profesionalni korisnici.

"Katastar je novim načinom upisa zaokružio svoj digitalni svet, a svojom formom i sadržajem sada predstavlja digitalnu stvarnost koja olakšava i unapređuje život građana Srbije", piše u saopštenju.

Dodaje se i da će RGZ odgovarati na sva pitanja i nedoumice građana pristigle putem broja telefona Info centra 0700/500-500 i mejla info.centar@rgz.gov.rs i da je spisak advokata i geodetskih organizacija dostupan građanima na sajtu RGZ-a, pozivom Info centra ili je na istaknutom spisku na ulazima službi za katastar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija