Aktuelno

Eksplozija u Zemunu: Muškarac poginuo, žena teško povređena

Komentari

Autor: Tanjug, RTS

10/11/2023

-

07:31

Eksplozija u Zemunu: Muškarac poginuo, žena teško povređena
Eksplozija u Zemunu: Muškarac poginuo, žena teško povređena - Copyright Printskrin/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac je poginuo, a žena teško povređena u eksploziji koja se dogodila rano jutros u kući u Ševinoj ulici u Zemunu, prenosi RTS.

Žena, stara 50 godina, sa povredama glave i opekotinama prevezena je u Urgentni centar.  Prema prvim nezvaničnim informacijama, dogodila se eksplozija gasa kroz kanalizaciju.

Kuća, u kojoj su živeli otac i ćerka, potpuno se obrušila. Na licu mesta su još uvek tri vatrogasne ekipe.

Na teren je izašla i ekipa Instituta za javno zdravlje koja je izvršila merenja. U vazduhu se još uvek oseća gas, ali za sada nema bojazni za zdravlje ljudi u okolini.

Kako RTS nezvanično saznaje, nije reč o kvaru na gasovodnom sistemu, već je došlo do neprijavljenog oštećenja prilikom izvođenja građevinskih radova u blizini kuće. Preduzeće "Srbijagas" preventivno je isključilo snabdevanje gasom u tom delu grada.

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba teže povređena, a četiri lakše.

Motociklista star 45 godina teško je povređen u 2.27 sati u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace i on je prebačen na reanimaciju u Urgentni centar.

Hitna pomoć je intervenisala ukupno 101 put, od toga je bilo 15 intervencija na javnim mestima. Za pomoć su se uglavnom javljali hronični bolesnici, astmatičari, kao i oni sa temperaturom, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija