Aktuelno

U toku drugi krug nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Komentari

Autor: Tanjug

11/11/2023

-

17:10

U toku drugi krug nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uprava za poljoprivredno zemljište objavila je da je u nekoliko gradova i opština u Srbiji u toku drugi krug nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Kako se navodi na sajtu te uprave, raspisani su javni oglasi za zakup poljoprivrednog zemljišta na 15 do 30 godina u opštini Sečanj, Vranju, Paraćinu, Žitištu, Požarevcu, Tutinu, Kovinu, Valjevu, Aleksandrovcu i Sokobanji.

U Sečnju se u zakup nudi oko 2.930 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, a rok za prijavu je 13. novembar.

Period zakupa je 15 godina, osim za dve površine, jedne od 2,7895 hektara u katastarskoj opštini (KO) Neuzina i druge od 1,9987 hektara u KO Jarkovac koje su opredeljene za davanje na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe za proizvodnju energije korišćenjem obnovljivih izvora energije Sunca i one se daju u zakup na 30 godina.

U Vranju se u zakup nudi 1.200 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na 15 godina, a zainteresovani poljoprivredni proizvođači svoje ponude mogu poslati  do 15. novembra u 15 časova.

U Žitištu je ostalo nešto manje od 200 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta za drugi krug nadmetanja i ono se nudi na 15 godina, osim zemljišta u KO Banatsko Karađorđevo, gde je predviđen period zakupa godinu dana,

Rok za prijavu u Žitištu ističe 16. novembra u 15 časova.

Drugi krug nadmetanja oglašen je i u Velikom Gradištu i u ovoj opštini je preostalo oko 397 hektara državnog zemljišta za zakup, a osim 14,5623 hektara zemljišta u KO Požežno koje je predviđeno za podizanje solarnih elektra i koje se daje u zakup na 30 godina, ostale površine se nude na 15 godina.

Rok za prijavljivanje je 16. novembar u 10 časova.

Detaljnije informacije o uslovima učešća i rokovima prijavljivanja nalaze se u objavljenim oglasima na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija