Aktuelno

Sud odredio pritvor braći Hofman, oni na saslušanju u tužilaštvu negirali krivicu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/11/2023

-

14:31

Sud odredio pritvor braći Hofman, oni na saslušanju u tužilaštvu negirali krivicu
Sud odredio pritvor braći Hofman, oni na saslušanju u tužilaštvu negirali krivicu - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Sud je danas odredio pritvor braći Ljuban i Miljan Hofman Vidović koji su saslušani pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Oni su u prisutvu izabranih branioca izneli odbranu negirajući izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, saopštilo je tužilaštvo. 

Nakon datih odbrana, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor zbog sumnje da ce boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da bude ispitan u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost. 

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke oštećene, svedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega ce biti doneta konačna odluka, o čemu će javnost biti obaveštena, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Inače, policija je u petak uhapsila braću Hofman, Ljubana i Miljana Hofman Vidovića, nakon čega je dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu nalozio da im se odredi zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Lišavanje slobode i zadržavanje je usledilo zbog osnovane sumnje da se u njihovim radnjama,  za sada, stiču obeležja krivičnih dela i to zlostavljanje i mučenje iz čl 137 KZRS i krivičnog dela nasilničko ponašanje iz čl 344 KZRS.

Naime, na društvenim mrežama proširio se snimak na kome se vidi kako jedan od braće maltretira muškarca na Fruškoj gori. 

Komentari (0)

Srbija