Aktuelno

RHMZ objavio dugoročnu prognozu: Objavljeno kada će pasti prvi sneg u Beogradu, početkom decembra temperature ispod nule

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2023

-

19:23

RHMZ objavio dugoročnu prognozu: Objavljeno kada će pasti prvi sneg u Beogradu, početkom decembra temperature ispod nule
RHMZ objavio dugoročnu prognozu: Objavljeno kada će pasti prvi sneg u Beogradu, početkom decembra temperature ispod nule - Copyright Tanjug/AP/Jerome Delay

veličina teksta

Aa Aa

U poslednjim danima novembra - 26, 27. i 28. očekuje se da će temperatura u glavnom gradu zemlje biti ispod nule, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, koji je objavio kakvo nas vreme očekuje do sredine decembra. 

Prema prognozama RHMZ-a, vetra i kiše će često biti. Prvi sneg bi mogao da padne već 18. novembra, a najavljen je i za period posle 23. novembra.

U Beogradu će se tempretatura posle 18. novebra kretati do 12 stepeni, a prvom polovinom decembra najniže temperature će se češće spuštati ispod nule, piše na sajtu RHMZ. 

Slično vreme očekuje se i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, s tim što se u Novom Sadu prvi sneg očekuje 22. novembra, u Nišu 19. novembra, a u Kragujevcu 23. novembra.

Uz vetar i kišu, na Zlatiboru se sneg očekuje već od 17. novembra. Najniže temperature, u tom delu, će padati i ispod minus četiri, dok će najviše ići do osam stepeni.

Istog dana sneg je najavljen i na Kopaoniku, dok se očekuje da će temperature biti i do minus 10, a najviše do četiri stepena.

 

Komentari (0)

Srbija