Aktuelno

MUP sa predstavnicima OŠ "20. oktobar" povodom dojava o eksplozivnim napravama

Komentari

Autor: Fonet

16/11/2023

-

19:17

MUP sa predstavnicima OŠ "20. oktobar" povodom dojava o eksplozivnim napravama
MUP sa predstavnicima OŠ "20. oktobar" povodom dojava o eksplozivnim napravama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) održalo je danas sastanak sa predstavnicima Osnovne škole "20 oktobar" iz Beograda, školske uprave i Sekretarijata za obrazovanje zbog učestalih dojava o bombi u toj školi.

Kako se navodi u saopštenju MUP, na sastanku je predstavljen obim pojačanog postupanja Policijske stanice Novi Beograd od 13. novembra, kada su školi upućene pretnje, i navedeno da za vreme nastave školu obezbeđuju dva policijska službenika, a patrole je redovno obilaze i tokom noći.

Pripadnici MUP su na sastanku rekli da policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, profesionalno postupaju po svakoj dobijenoj prijavi o pretnji, pravovremeno reaguju i preduzimaju sve mere i radnje u rasvetljavanju ovakvih dojava.

Dogovoreno je i da direktor škole Nastavničkom veću i Savetu roditelja prenese da su policijski službenici preduzeli pojačane mere i upozna ih sa merama koje škola preduzima na unapređenju bezbednosti.

Pomoćnik načelnika Policijske uprave za Beograd Ivan Cvijović naveo je da je proverom utvrđeno da su do sada sve dojave o bombama bile lažne.

Cvijović je pozvao roditelje i nastavnike da ne podležu panici i da o svim bezbednosno interesantnim događajima i saznanjima pozovu policiju, koja će odmah reagovati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija