Aktuelno

Apelacioni sud povećao kaznu Radulcu za pokušaj ubistva cimera u zatvoru

Komentari

Autor: Tanjug

23/11/2023

-

19:45

Apelacioni sud povećao kaznu Radulcu za pokušaj ubistva cimera u zatvoru
Apelacioni sud povećao kaznu Radulcu za pokušaj ubistva cimera u zatvoru - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dve godine kaznu zatvora i pravosnažno osudio Stefana Radulca na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina jer je 23. marta prošle godine na šetalištu posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu (u Ustaničkoj ulici) pokušao da ubije drugog pritvorenika M.Đ.

Drugostepeni sud je nakon održane sedice usvajanjem žalbe preinačio prvostepenu presudu kojom je Radulac bio osuđen na kaznu zatvora od pet godina, samo u delu odluke o kazni, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu tog suda.

Sud je Radulcu za krivično delo ubistvo u pokušaju utvrdio kaznu zatvora od šest godina i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina u koju kaznu mu je uračunata i ranije utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu i po dana.

Po nalaženju Apelacionog suda, imajući u vidu otežavajuće okolnosti, odnosno da je okrivljnei ranije osuđivan, nije bilo mesta da mu se ublaži kazna ispod zakonom propisanog minimuma i da mu sud za ovo krivično delo utvrdi kaznu od četiri godine.

Drugostepeni sud smatra da je kazna od šest godina za to krivičn odelo adekvatna pa je utvrdio, a opozvao ranije izrečenu uslovnu osudu i uzeo kao utvrđenu kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana. 

Prema optužnici, Radulac je tokom šetnje pritvorenika 23. marta 2022. godine oko 13 sati, prišao s leđa M.Đ. koji je sedeo na klupi, pa mu je improvizovanim bodežom (napravljenom od zašiljene drške četkice za zube) zadao više uboda u vrat, nanevši mu lake telesne povrede.

Inače Radulac je osuđen zajedno sa Zoranom Jotićem za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca 6.juna 2018. godine, na kaznu zatvora od 18 godina.

Radulac je osuđen zbog dva krivična dela ubistva, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina.

Prema toj optužnici, Dejana Stankovića je ubio Radulac, a motiv je navodno bila osveta za ubistvo Gorana Petrovića, zvanog Peta, koji je bio jedan od bliskih Jotićevih prijatelja.

 

Komentari (0)

Srbija