Aktuelno

Vojska Srbije pomaže građanima ugroženih opština u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2023

-

17:31

Vojska Srbije pomaže građanima ugroženih opština u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina
Ilustracija - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i smernica dobijenih od strane potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića, deo snaga i sredstava Vojske Srbije je stavljen u stanje pripravnosti za podršku civilnim vlastima u opštinama pogođenim obilnim snežnim padavinama.

U skladu sa tim, pripadnici Vojske Srbije angažovani su u radu svih štabova za vanredne situacije koji koordiniraju aktivnosti na pružanju pomoći građanima u ugroženim opštinama, pre svega na području Babušnice, Ivanjice, Nove Varoši, Svrljiga, Sjenice, Vranja i Vranjske Banje.

Na zahtev štabova za vanredne situacije, radna grupa sa inžinjerijskom mašinom Treće brigade kopnene vojske već je poslata u Babušnicu, dok je u Svrljig upućena pomoć motornima vozilima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije će, kako se dodaje, kao i uvek do sada, biti na terenu, pratiti situaciju i, na osnovu zahteva kriznih štabova i dobijenog narađenja od strane vrhovnog komandanta Vojske Srbije, angažovaće sve raspoložive kapacitete gde god bude potrebno kako bi se ugroženom stanovništvu pružila sva neophodna pomoć.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija