Aktuelno

Pobegli zbog zabranjene ljubavi: Predao se mladi par iz Bogatića, u policijsku stanicu došli držeći se za ruke

Komentari

Autor: Euronews, Telegraf

19/05/2021

-

17:58

Pobegli zbog zabranjene ljubavi: Predao se mladi par iz Bogatića, u policijsku stanicu došli držeći se za ruke
Pobegli zbog zabranjene ljubavi: Predao se mladi par iz Bogatića, u policijsku stanicu došli držeći se za ruke - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Posle osam dana, koliko su se sakrivali zbog zabranjene ljubavi, premda detalji ovog nestanka još nisu u potpunosti jasni, T. D. (15) i B. M. (19) iz Bogatića, danas nešto pre 13 sati, držeći se za ruke došli su u policijsku stanicu u ovom mestu. Inspektori su ih saslušali posebno, a T. D. je izjavu dala u u prisustvu socijalnog radnika.

Nakon što su oboje dali iskaze, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, policija u Bogatiću podneće protiv Bogoljuba Milovanovića krivično prijavu u redovnom postupku, zbog krivičnog dela zasnivanja vanbračne zajednice sa maloletnim licem.

Podsetimo, policija u Bogatiću je intenzivno tragala za dvoje mladih od 11. maja, kada su roditelji T. D. prijavili da je nestala. Devojčica i njen mladić su tri dana kasnije preko društvenih mreža obelodanili da su zajedno. Devojčica je ocu i majci poručila da nije oteta, već je dobrovoljno otišla sa dečkom i da ne namerava da se vrati kući dok oni ne odobre da ostane sa njim.

"Skrivali su se na više lokacija u Bogatiću i Šapcu, a policiji su se predali na nagovor Bogoljubovog oca. Oboje su ispričali da su zaljubljeni i da su zbog toga želeli da budu zajedno i tvrdili da devojčica nije na silu otišla od kuće", navodi izvor Telegrafa iz istrage.

Zaljubljeni par, međutim, nije razmišljao o posledicama odluke da pobegnu od kuće i da se sakrivaju, ali je olakšavajuća okolnost što su odlučili da se sami prijave posle osam dana potrage i nisu duže vremena u neizvesnosti držali svoje porodice.

Inspektori policijske stanice u Bogatiću i socijalna radnica Centra za socijalni rad su im objasnili da više propisa ne dozvoljava vanbračnu i bračnu zajednicu u kojoj je jedno maloletno lice. Devojčica je pristala da se vrati svojoj porodici.

"Sretan sam što se ovako završilo i što se naša ćerka vratila zdrava i živa. Razgovaraćemo sa njom, smatram da je još mlada da se udaje, treba prvo da završi školu, ali ćemo je podržati u ljubavi ako ga stvarno voli, kao što je ispričala", rekao je otac devojčice Slavko.

Komentari (0)

Srbija