Aktuelno

Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi za još 30 dana

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

16:40

Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi za još 30 dana
Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u školi za još 30 dana - Copyright Veran Matić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana Vladimiru K, ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pritvor je Vladimiru K. produžen da ne bi ponovio krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju tog suda.

Majci dečaka Miljani K. je pre dva meseca određena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, odnosno kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom K.K, svedokom u ovom postupku.

Vladimiru K. je optužnicom, koja je 10. oktobra predata Višem sudu na potvrđivanje, na teret stavljeno teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, dok je Miljani K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Inače, u Višem sudu u Beogradu danas je završeno pripremno ročište pred početak suđenja u parničnom postupku koji je pokrenula jedna od oštećenih porodica protiv dečaka koji je počinio masakr u Ribnikaru, njegovih roditelja, škole i države. Suđenje je zakazano za 15. januar 2024. godine.

Tužba je podneta za naknadu nematerijalne štete, a ovo je drugi postupak u kom je tužen maloletni K.K. zbog toga što je počinio masovno ubistvo u školi u Beogradu 3. maja.

Punomoćnik tužilaca-oštećene porodice, advokat Snežana Dunjić ostala je pri svojim ranijim dokaznim predlozima i dodala da predlaže da se utvrdi da li roditelji maloletnog K.K. imaju ovlašćenja da ga zastupaju.

Takođe je predložila da se MUP-u uputi zahtev kako bi se videlo da li je otac Vladimir K. imao dozvolu za držanje i nošenje oružja, kao i da li je na dan masakra policajac bio dežuran u školi.

Dunjić je tražila da se od Ministarstva prosvete pribavi dokumentacija o vanrednim inspekcijskim proverama u školi pre događaja, i istakla da je "sam ovaj događaj presedan, te i presuda treba da bude presedan". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija