Aktuelno

Suđenje Belivukovoj grupi: Svedok ispričao kako je grupa muškaraca odvezla kola ubijenog Radojevića

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

16:36

Suđenje Belivukovoj grupi: Svedok ispričao kako je grupa muškaraca odvezla kola ubijenog Radojevića
Suđenje Belivukovoj grupi: Svedok ispričao kako je grupa muškaraca odvezla kola ubijenog Radojevića - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je u nastavku suđenja organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ispitan poslovni saradnik ubijenog Zdravka Radojevića, kojeg su, kako se sumnja, ubili pripadnici ove grupe.

Igor A. ispričao je da je Radojevića poznavao 10 godina jer su odrasli u istom kraju, ali je istakao da nisu zajedno držali auto plac, već da je on dozvolio Radojeviću da parkira tu svoje automobile.

Svedok je ispričao da je Radojević sa optuženim Nemanjom Lakićevićem došao jedan dan i zbog, kako je rekao, straha da mu neko ne zapali automobile, odvezao dva "mercedesa" i jednog "range rovera". Sedam dana kasnije Lakićević je, kako tvrdi Igor A., vratio dva "mercedesa" dok je treći "range rover" ostavio u neki servis.

Igor A. je naveo da je dan ili dva kasnije, na plac došla grupa mladića sa maskama za koronu i da su rekli da ih je poslao Radojević da uzmu dva "mercedeesa", a on je, nakon što mu se Radojević nije javljao na telefon, dao ključeve od automobila tim muškarcima.

"S obzirom da mi se Zdravko nije javljao na telefon, ja sam pozvao njegovu prvu suprugu Anu i rekao joj da su došli neki muškarci, njih 7,8 ili 9, da su rekli da ih je Zdravko poslao i da su odvezli kola" rekao je svedok i dodao da tadašnju Radojevićevu suprugu nije zvao jer su bili u svađi zato što je izvređala njegovu ženu jednom prilikom.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Nakon Radojevićevog nestanka, njegova supruga Mirjana Krstović je kako tvrdi Igor A. njega pozvala i pretila mu da će ubiti njega i celu njegovu porodicu.

Odgovarajući na Miljkovićeva pitanja, svedok je rekao da od optuženih poznaje Miljkovića, braću Miloša i Marka Budimira, a na pitanje sudije da li je Belivuk nekad kupio automobil od njega, rekao da jeste i da mu je za automobil koji vredi 55.000 evra dao samo 20.000 evra.

Igor A. je odgovarajući na pitanja, rekao da je Radojević imao telefon sa aplikacijom "Skaj", ali nije znao da li je isti imao i Lakićević.

Na pitanja tužioca da li je imao "Skaj" telefon i da li se čuo sa Lakićevićem i Miljkovićem, Igor A. je prvo rekao da nije, a kada ga je tužilac upozorio da je pod zakletvom, svedok je rekao da se ne seća. Advokat Nikola Jerković tražio je izuzeće sudije jer je, kako tvrdi, tokom ispitivanja prvog svedoka pokazala pristrasnost.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta radi donošenja odluke o izuzeću.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija