Aktuelno

Svedočenjem supruge ubijenog Radojevića nastavljeno suđenje Belivukoj grupi: "Strahovao je za svoj život"

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2023

-

16:53

Svedočenjem supruge ubijenog Radojevića nastavljeno suđenje Belivukoj grupi: "Strahovao je za svoj život"
Svedočenjem supruge ubijenog Radojevića nastavljeno suđenje Belivukoj grupi: "Strahovao je za svoj život" - Copyright FoNet/Marko Dragosavić

veličina teksta

Aa Aa

Iskazom oštećene, supruge ubijenog Zdravka Radojevića, danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Oštećena Marijana K. supruga ubijenog Zdravka Radojevića ispričala je danas da je poslednji put supruga videla 10. novembra 2020. godine u jutarnjim časovima kada je rekao da ide da se vidi sa optuženim Nemanjom Lakićevićem.

Kada se suprug nije javljao, Marijana K. je pozvala Lakićevića koji je u jednom trenutku rekao da je u kontaktu sa Radojevićem i da joj je on poručio da vrati na plac sve automobile  koje je 10-ak dana pre nestanka sklonio van Beograda.

Svedokinja je rekla da je bila uverena da to njen suprug ne bi rekao i da zbog toga nije htela da vrati automobile, ali joj je nekoliko dana kasnije Igor P, vlasnik placa, rekao da je došlo 20 maskiranih muškaraca i da su uzeli Radojevićeve automobile. Nakon toga ona je prijavila nestanak supruga policiji.

Marijana K. je rekla da od optuženih poznaje braću Budimir, dodajući da je njen suprug krstio dete Miloša Budmira, kao i da poznaje Lakićeviča sa kojim se njen suprug družio, a da Nemanju Đurića zna iz viđenja.

Pričajući o poslovima njenog supruga rekla je da se njen suprug bavio prodajom automobila, da je davao pare na kamatu i da je organizovao igre jednom nedeljno.

Marijana K. je navela da je u jednom trenutku svog supruga pitala da li je veruje Nemanji Lakićeviću, kojeg tužilaštvo tereti da je namamio Radojevića, na šta je Radojević odgovorio "verujem više njemu neko sebi".

Ispričala je i da je 10 ili 20 dan nestanka neko pisao preko murala Radojevićevog pokojnog brata zbog čega je on strahovao za svoj život i sklonio automobile i zamenio sa Lakićevićem automobila.

Marijana K. tvrdi da je shvatila da joj je suprug ubijen kada je preko Lakićevićevog telefona navodno Radojević nju nazvao Maki, kako je nikad ranije nije zvao. 

"30 ih je unutra, a 300 napolju" 

Posle pauze, jeda od vođa kriminalne grupe Marko Miljković ispitivao je suprugu Zdravka Radojevića, za čije ubistvo se tereti pripadnici te grupe.

Miljković je postavljao pitanja o odnosima njenog supruga sa braćom Budimir, Belivukom, Nemanjom Lakićevićem. Na Miljkovićevo pitanje da li je ona poslala poruku Lakićevićevoj sestri - "neću biti živa dok on leži nevin u zatvoru", svedok je rekla da ne može da tvrdi da je Lakićević kriv, odnosno da je, kako ga tužilaštvo tereti, namamio njenog supruga u kuću u Ritopeku gde je posle ubijen.

Dodala je da nema logike da je Lakićević kriv i da je sa svog broja to jutro zvao njenog supruga.

Miljković je pitao svedoka da li je nju prijavio policiji Igor A., na šta je ona odgovorila da jeste zato što je tražila da vrati novac koji je ostao dužan njenom suprugu.

Igor A. je preneo da je jedan od braće Budimira njemu rekao da ne mora da vraća dug. Ona je rekla i da joj je tada Igor A. rekao "30 ih je unutra, a 300 napolju" aludirajući da je 30 pripadnika ove grupe u pritvoru, a 300 napolju.

Svedokinja je, odgovarajući na pitanja Miljkovića, navela da kad je čula da je neko pucao na kuću braće Budimir, rekla da sigurno nije njen suprug jer je bio u dobrim odnosima sa njima. Rekla je i da joj je suprug pomenuo da poznaje Miljkovića, ali nije rekao u kakvim su odnosima bili, dok je na pitanje da li je Radojević pominjao da mrzi nekog od okrivljenih rekla da nije.

Mirjana K. je na pitanje da li je njen suprug bi pripadnik nekog klana rekla "ne koliko ja znam", dok je Miljković u jednom trenutku aludirao da je Radojević živ i da se i dalje druži sa Viborom K.

Na pitanja Lakićevićevog branioca advokata Dalibora Katančevića, Marijana K. je rekla da ona ne može da tvrdi da je njen suprug otišao sa Lakićevićem tada jer nije videla da ulazi u njegova kola, zbog čega je rekla da ne može da tvrdi da je on kriv.

Dodala je i da je nju Lakićević tada podržao da prijavi nestanak svog supruga. Nakon njenog svedočenja Miljković je stavio primedbu na njen iskaz. 

Branilac Lakićevića advokat Dalibor Katančević počeo je da postavlja pitanja svedoku.

Za danas je bilo planirano i svedočenje sestra ubijenog Nikole Mitića, ali je ona obavestila sud da se nalazi u inostranstvu, zbog čega je njeno svedočenje odloženo. 

Za sutra je predviđeno svedočenje majke ubijenog Gorana Mihajlovića i još jednog svedoka.

Na suđenju u ponedeljak i utorak svedočili su supruga ubijenog Gorana Veličkovića, otac ubijenog Lazara Vukićevića, sestra i supruga ubijenog Milana Ljepoje.

Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja se ova grupa tereti. 

Komentari (0)

Srbija