Aktuelno

Suđenje Belivukovom klanu nastavljeno ispitivanjem okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2023

-

17:33

Suđenje Belivukovom klanu nastavljeno ispitivanjem okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića
Suđenje Belivukovom klanu nastavljeno ispitivanjem okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Nikole Spasojevića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja,otmice i silovanje.

Miljković je danas imao dodatna pitanja za svog kuma, Spasojevića, pa ga je ispitivao ko je i kad doneo industrijsku mašinu za mlevenje mesa u kuću u Ritopeku, na šta je Spasojević rekao da ne zna, ali pretpostavlja da su je doneli Belivuk, Miljković i Vlade Draganić.

Ispitivao je o kolima, kojim je vozilom došao jedan od braće Budimir tokom otmice Gorana Veličkovića, na šta je Spasojević odgovorio da je došao blindiranom "sedmicom", dok je pobrojao i čija kola su se tada već nalazila u Ritopeku.

Spasojevć je ponovio da su ga pripadnici grupe pozvali nakon otmice Nikole Mitića i rekli mu da mora da okreči kancelariju na stadionu FK Partizan, a kao razlog su mu naveli da će, ukoliko policija dođe, svi "nadrljati".

Miljković je zatim pitao Spasojevića da li je pokušao da unese nož u sud kada je došao da potpiše sporazum sa tužilaštvom, dok je Spasojević pojasnio da je slučajno u džepu tog dana zaboravio da ima malu britvicu koja mu je poklon od pokojnog oca, kao i da ju je tada on predao stražarima nož.

Sledeći je Spasojevića ispitivao optuženi Nebojša Janković, a odgovarajući na njegova pitanja Spasojević je ponovio da je Janković bio u Grčkoj kada je planirano ubistvo Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu.

"Da li znaš da ćeš biti isporučen Grčkoj ili Crnoj Gori zbog učešća u ubistvu u Atini i na Krfu" pitao je Janković, a Spasojević je rekao da ne zna ništa o tome. 

Spasojević se nagodio sa tužilastvom da, za kaznu zatvora od 14 godina, priča o zločinima ove kriminalne grupe. 

"Belivuk i Miljković su mi nudili da živim sa majkom u kući u Ritopeku"

Okrivljeni-saradnik je izjavio da su mu vođe klana nudile da živi u kući u Ritopeku sa svojom majkom.

Spasojević je precizirao da su mu Belivuk i Miljković ponudili da živi sa majkom u kući u Ritopeku, jer su živeli kao podstanari, i dodao da je rekao da će je poslati u banju kada im kuća bude potrebna.

Draganić je postavljao pitanja o njegovom prisustvu u kući u Ritopeku, zatim da li je on bio član navijačke ili kriminalne grupe, kao i kad je njega Spasojević prvi put video u pomenutoj kući.

Spasojević je rekao da je Draganić vodio policiju da im pokaže gde su pripadnici klana prosipali ostatke tela ubijenih muškaraca, a na pitanje sudije da pojasni odakle mu ta saznanja, Spasojević je rekao da je na policijskoj fotografiji sa Dunava potpisan Draganić.

Spasojević je, pričajući o ubistvu Gligorijevća, rekao da su njemu ruke bile vezane lisicama iza leđa i dodao da su ruke toliko bile stegnute da su poplavele.

Draganić je završio svoje ispitivanje nakon čega je sudija odredila pauzu od pola sata nakon koje će se nastaviti ispitivanje Spasojevića.

 

Komentari (0)

Srbija