Aktuelno

Nastalja se suđenje Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi: Za sutra planirano ispitivanje svedoka oštećenih

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2023

-

11:12

Nastalja se suđenje  Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi: Za sutra planirano ispitivanje svedoka oštećenih
Nastalja se suđenje Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi: Za sutra planirano ispitivanje svedoka oštećenih - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi ispitivanjem svedoka oštećenih trebalo da se nastavi suđenje organizovaj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

Kako Tanjug saznaje, sutra bi umesto saslušanja svedoka I.S. trebalo da bude saslušana supruga ubijenog Gorana Veličkovića i otac ubijenog Lazara Vukićevića. Optužnicom se pripadnici grupe terete da su I.S. oteli, tukli i silovali u prostorijama na stadionu FK Partizan. 

Suđenje grupi je, pored ponedeljka, zakazano i za utorak, kada je predvođeno saslušanje supruge i sestre ubijenog Milana Ljepoje, u četvrtak bi trebalo da svedoče supruga ubijenog Zdravka Radojevića i sestra ubijenog Nikole Mitića, dok bi u petak trebalo da svedoče majka i supruga Gorana Mihajlovića. 

U postupku do sad su svedočili članovi grupe koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o delima koja je grupa počinila. 

Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin nagodili su se na kazne zatvora od 18, 14 i 15 godina. 

Na prethodnom sudjenju 28. juna, Belivuk, Nebojša Janković i Nemanja Đurić otkazali su punomoćje braniocima, zbog čega je suđenje bilo odloženo i oni su sad dobili advokate po službenoj dužnosti. 

 

Komentari (0)

Srbija