Aktuelno

Nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković ispitivanjem svedoka

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2023

-

08:12

Nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković ispitivanjem svedoka
Nastavlja se suđenje kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković ispitivanjem svedoka - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, Tanjug/Rade Prelić, Vladimir Sporčić, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem svedoka trebalo da bude nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Danas bi trebalo da svedoči Ilija K. kojeg su pominjali okrivljeni-saradnik Srđan Lalić i vođe grupe, kada je bilo reči o kriptovanoj aplikaciji "Skaj". Na prethodnim suđenjima ispitani su svedoci, kao i oštećeni I.S. kojeg su pripadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan. 

Tokom svedočenja I.S, suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a kasnije je sudija rekla da je naloženo njegovo psihijatrijsko veštačenje. S obzirom da je psihijatrijsko veštačenje završeno, trebalo bi branioci i okrivljeni da nastave njegovo ispitivanje.

Pre oštećenog, krajem septembra devetoro pripadnika ove grupe otkazalo je punomoćje advokatima, nakon čega su se Belivuk i Miljković javili da im je loše i tražili da ih pregledaju doktori.  Nakon što je sedam pripadnika grupe pregledala ekipa Hitne pomoći, suđenje je isti dan nastavljeno.  Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić, koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija