Aktuelno

Nastavljeno suđenje grupi Belivuka i Miljkovića: Majka ubijenog Mihajlovića svedoči o nestanku sina

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2023

-

16:40

Nastavljeno suđenje grupi Belivuka i Miljkovića: Majka ubijenog Mihajlovića svedoči o nestanku sina
Nastavljeno suđenje grupi Belivuka i Miljkovića: Majka ubijenog Mihajlovića svedoči o nestanku sina - Copyright E-Stock, privatna arhiva, Printscreen/MUP

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iskazima oštećenih svedoka nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

Majka ubijenog Gorana Mihajlovića Sanja M. tvrdi da se nakon nestanka njenog sina našla sa Filipom Golubovićem, koji joj je ispričao da je njenog sina "ometali" pripadnici Belivukovog klana. 

Ona je rekla da je njen sin nestao 1. aprila 2019. godine, kada je otišao da se vidi Ninom Šundićem i Filipom Golubovićem.

Nestanak su, kazala je, prijavili nakon sedam dana. Dodala je da sa sinom nije bila u dobrim odnosima,  jer nije odobravala njegov način života. Smatra da bi i Filip Golubović i Nino Šuntić trebalo da sede na optuženičkoj klupi.

Ona je navela da joj je Golubović, kada su se našli, rekao da je motiv nestanka njenog sina to što su Mihajloviću u telefonu našli snimke Belivuka i Miljkovića kako ih prati.

"Bio je izričit da se Mihajlović neće vratiti "

Golubović joj je ispričao da je Mihajlovićev telefon sa aplikacijom "Sky" dao Aleksandru Nuždiću, koji je kasnije taj telefon dao Dimčetu Kimovu, protiv kojeg se vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu. 

Rekla je da se Kimov raspitivao za ključ od automobila i bio je izričit da se Mihajlović neće vratiti i da će "njegovo telo isplivati za pet, šest meseci". 

Nakon njenog svedočenja pitanja je počeo da joj postavlja Belivuk, između ostalog i o ubistvu Davorina Baltića, na koje pitanje oštećena nije znala odgovor. 

Ona je ispričala da je na slikama u tužilaštvu prepoznala svog sina i po boji i položaju videla da je mrtav.

Sanja M. je navela da je videla slike sina na kojima je on vezan i ima povez preko očiju, a na kojima mu je boja kože tamnija i da je nadut, što kako je kazala, ukazuje na to da je otrovan.

Rekla da je videla i sliku bez poveza na očima i da je prepoznala svog sina. Tvrdila je da je on kao mali imao operaciju uveta zbog čega su mu ušne školjke specifično slepljene.

Sanja M. je ispričala da ona ima saznanja da je tog dana kada je nestao poneo komad marihuane i trebalo je da se nađe sa Ninom Šuntićem.

Svedokinja veruje da je njenog sina Šuntić odvezao u Ritopek gde je kasnije ubijen. Na pitanje Miljkovića šta zna o Strahinji Markoviću, Sanja M. je rekla da je njen sin poznavao tog momka, a da ona poznaje njegove roditelje, i da je Marković nestao u avgustu 2020. godine.

Govoreći o Dimčetu Kimovu, oštećena je rekla da misli da je on radio za oba klana i škaljarski i kavački, kao i da je Tijana S., rođena sestra vanbračne supruge njenog sina Katarine S, bila sa njim u vezi.

Ispričala je i da je prepoznala mašinu za tabletiranje, odnosno pravljenje tableta ekstazija jer joj je neko rekao da je njen sin jednom prilikom kada nije mogao da namesti tu mašinu lupio šakom i polomio jedan krak, što se vidi na snimcima iz Ritopeka.

Nakon što su oštećenu ispitivali Belivuk i Miljković ona je rekla da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtev.

Svedok Ivan Z. je ispričao da ga je pozvao neko na telefon ko se predstavio kao Marko Miljković i želeo da kupi automobil marke "pasat", koji je svedok po dogovoru ostavio na parkingu Partizanovog stadiona dok je ključeve ostavio u kafiću na istom mestu.

Nekoliko dana nakon toga, kako je rekao, pozvao ga je Miljković i rekao da su mu kola na parkingu kod Super Vera i da su se pokvarila. Ivan Z. je rekao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da je osoba koja ga je zvala telefonom Miljković, dodajući da ga je jednom upoznao, ali da opet ne može da isključi mogućnost da se neko drugi predstavio kao Miljković. 

Odbijen zahtev za ukidanje pritvora pojedinim pripadnicima grupe

Sudsko veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odbilo je predlog odbrane da se pojedinim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka MIljkovića ukine pritvor.

Sud je usvojio predlog branioca Miloša Lukića Selaka, Jakše Pekovića da se umesto mere zabrane napuštanja boravišta njemu odredi mera zabrane napuštanja države.

Advokati Nemanje Lakićevića, Alekse Šejića, Marka Andrića, Milovana Tadića, Dragana Mitrovića, Aleksandra Vučeljića, Vladimira Greka predložili su sudu da im ukine pritvor, a sudija je te predloge odbila.

Tužilac se nije protivio predlogu branioca Lukić Selaka, dok je sudu predložio da odbije sve ostale predloge odbrane.

Sudija je sledeće suđenje zakazala za 18. septembra za kada su pozvani svedoci i oštećeni I.S.
Na suđenju u ponedeljak, utorak i u četvrtak svedočili su supruga ubijenog Gorana Veličkovića, otac ubijenog Lazara Vukićevića, sestra i supruga ubijenog Milana Ljepoje i supruga ubijenog Zdravka Radojevića. Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja se njegova grupa tereti. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija