Aktuelno

Supruga ubijenog Veličkovića svedoči u postupku protiv Belivukove grupe: S njegovog naloga stizali sumnjivi odgovori

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2023

-

15:38

Supruga ubijenog Veličkovića svedoči u postupku protiv Belivukove grupe: S njegovog naloga stizali sumnjivi odgovori
Supruga ubijenog Veličkovića svedoči u postupku protiv Belivukove grupe: S njegovog naloga stizali sumnjivi odgovori - Copyright FoNeT/Marko Dragosavić, Goran Veličković Goksi/Facebook

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem oštećene supruge ubijenog Gorana Veličkovića nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Jelena V. je ispirčala da je 3. avgusta 2020. godine svog supruga kolima ostavila u Višegradskoj ulici da se nađe sa drugarom, gde ga je pitala kako će kući, a on joj je odgovorio da će ga neko dovesti ili će doći taksijem.

Kazala je da je Veličković tada imao 30 godina, a sa njim iam dvoje maloletne dece.

Ona kontaktirala njegovog druga da mu piše preko aplikacije "Sky" kada je videla da se nije vraćao kući.

Drug je, kako je rekla Jelena V, pisao Veličkoviću, ali su odgovori bili sumnjivi, zbog čega je odlučio da ga pita šta mu je drug kupio za rođendan, na šta mu je sa Veličkovićevog telefona stigla poruka "dobićeš ti paket ispod belog bmv-a".

Oštećena je rekla da je Belivuka jednom upoznala na Partizanovom stadionu, a da je Bojana Hrvatina upoznala na Banovom brdu u jednom kafiću.

Tog dana kada je nestao, Veličković je prema rečima njegove supruge, rekao da ide da se vidi sa muškarcem čiiji je nadimak "Fabula".

Odgovarajući na pitanja sudije, Jelena V. je rekla da njen suprug njoj nikad nije rekao da mu je neko pretio.

Dodala je i da je njen suprug nosio burmu na kojoj je pisalo njeno ime i datum venčanja, dok je u novčaniku imao ikonu, a okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin je u svom iskazu ispričao da je neko od pripadnika odneo Veličkovićevu burmu i ikonu i bacio.

Belivuk ispitivao svedokinju

Optuženi vođa klana Veljko Belivuk postavljao pitanja oštećenoj supruzi ubijenog Gorana Veličkovića. 

Jelena V. je odgovarajući na Belivukova pitanja rekla da nije imala saznanja da je on planirao njegovu (Belivukovu) likvidaciju.

Belivuk je svedokinju ispitivao o stanju na Partizanovoj tribini, odnosno odnosima među navijačima. Pošto je Jelena V. rekla da je njen suprug ranije jednom bio pretučen i da su mu upućivane pretnje, a ona je izrazila sumnju da iza toga stoji Belivukova grupa, Belivuk je rekao da je on u tom periodu bio u pritvoru sa Markom Miljkovićem i da nije moguće da je učestvovao u tome. 

Ona je rekla da nije znala da se njen suprug nalazi sa Bojanom Hrvatinom kako bi kupio pištolj, na šta je Belivuk svedoku predočio Hrvatinov iskaz , koji je rekao da je Veličkovićeva supruga znala da se nalazi sa njim zbog pištolja. 

Svedokinju je potom ispitivao i optuženi Marko Miljković.

Na predlog Miljkovića, sud je prikazao slike sa mobilnog telefona Mirjane R, za koju su mediji pisali da je bliska prijateljica Belivuka i da je uhapšena zajedno sa grupom nakon čega je sklopila sporazum sa tužilaštvom, na šta je Jelena V. rekla da te slike vidi prvi put u životu i da nije na tim slikama prepoznala telo supruga. 

Svedoku je prikazan i snimak iz Višegradske ulice gde je ostavila supruga, kojeg je prepoznala na tom snimku.

FoNet/Marko Dragosavić

 

 

Miljković je pitao u kakvim je odnosima Veličković bio sa Vukašinom Gošovićem, na šta je Jelena V. rekla da su bili u dobrim odnosima, ali da je i Gošović nestao, kao i njen suprug. Ispitivao je i kojim poslovima se bavio Veličković, da li je imao telefon sa "Sky" aplikacijom, na šta je Jelena rekla da se Goran bavio PVC stolarijom i da je imao telefon sa aplikacijom "Sky", koji je tog dana kada je nestao poneo sa sobom. 

Belivuka  je zanimalo kako je najpre na snimku prepoznala  Vuka V. kako odlazi sa Veličkovićem, a kasnije rekla da to ipak nije on. Vuk V. je bio uhapšen zajedno sa grupom, ali je ubrzo pušten.

Svedokinja je rekla da je telo supruga prvi put prepoznala na slikama koje su prikazane na televiziji, kao i da se razliku fotografije koje su prikazane na televiziji i one koje su joj prikazane u tužilaštvu.

Na Belivukovo pitanje da li poznaje Filipa Koraća, Jelena V. je kratko odgovorila "ne".

Na fotografijama skinutim sa sky telefona propadnika grupe, koje su deo dokaza iz optužnice, vidi se Veličkovićevo telo, preko čijih leđa je bilo urezano “Korać p***”.

Belivuk je pitao i da li je ikada bila u kontaktu ili je sad u kontaktu sa Koraćem, na šta je oštećena rekla da nije, zbog čega je Belivuk predočio iskaz Bojana Hrvatina, koji je rekao da se ona čula sa Koraćem i da je znala za sve nezakonite poslove svog supruga. 

Jelena V. je navela da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinsko-pravni zahtev.

Jelena V, supruga Gorana Veličkovića Goksija tokom istrage dobila je status posebno osetljivog svedoka. S obzirom na njen status u postupku, ona je pred sudsku govornicu izašla uz pratnju sudskog veštaka, psihijatra Ane Najman.

Njen suprug, nestao je 3. avgusta 2020, a kako je utvrđeno istragom, Belivukov "vojnik" Bojan Hrvatin namamio ga je u Ritopek, gde su ga čekali belivuk, maro Miljković i ostali pripadnici bande. Ubijen je nakopn zverskog mučenja.

Otac ubijenog: Ljubomora kao motiv

Otac ubijenog Lazara Vukićevića, Milorad V, ispričao je danas na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, da su pripadnici te grupe pretili i ranije njegovom sinu da će ga ubiti, kao i jednu devojku i članove njegove porodice. Milorad V. je kao moguć motiv ubistva njegovog sina naveo ljubomoru, jer je Miljkovićeva supruga bila prva Lazarova ljubav. Napomenuo je da je ona imala istetovirano njegovo ime i srce na ruci.

Pričajući o Miljkovićevoj supruzi, svedok je rekao da ju je sreo u zatvoru kada je otišao da poseti sina, gde je on služio kaznu zatvora zbog pucnjave u jednoj diskoteci. Tada mu je, kako je ispričao, Miljkovićeva žena  pokazala sliku starijeg sina i rekla "ovo je moj Laki, omašila sam za šest dana" aludirajući, kako je rekao svedok, da je dete rođeno šest dana pre ili posle Vukićevićevog rođendana.

FoNet/Marko Dragosavić

 

 

Svedok tvrdi da mu je jednom prišao jedan od braće Budimir i pokazao snimak koji je bio upućen njegovom sinu, a na kojem je Miljković rekao "manekenu ubiću tebe, devojku, brata i tvog oca".
Vukićević je, kako je naveo njegov otac, imao firme po inostranstvu i bavio se legalnim poslovima, i govorio je više jezika.

Svedok je ispričao da je njega posetio i Aleksandar Šarac, koga je ubila, kako se sumnja, tzv. "vračarska grupa", te da mu je rekao da je Lazar, kada je nestao, otišao da se vidi sa muškarcem pod nadimkom "Kapetan". 

Svedok je kao osobe koje su bile uz ovu grupu pomenuo Dijanu Hrkalović, Gorana Papića, Aleksandra Purkovića i druge. Milorad V. je ispričao i da je optuženi pripadnik ove grupe Nemanja Đurić pokušao da proda "Lazarov leš".

On se pridružio krivičnom gonjenju optuženih, a kada je upitan za imovinsko-pravni zahtev, rekao je da će odrediti u kom iznosu ističe taj zahtev kada se pronađu "milioni koje je ova grupa sakrila".

Nakon svedočenja, Miljković je počeo da ispituje svedoka na šta je Milorad V. rekao da je Miljković ubio i svog rođaka Zorana Miljkovića. To mu je, kako tvrdi, rekao Mirko Kojić, jedan od Miljkovićevih kumova.

Jedan od okrivljenih-saradnika je ispričao da je Miljković ubio Kojića, koji je ranije bio optužen zajedno sa Belivukom i Miljkovićem za ubistvo Vlastimira Miloševića, za koje su svi pravosnažno oslobođeni.

Danas su došli i novi advokati po službenoj dužnosti pošto su na prethodnom suđenju Belivuk, Nebojša Janković i Nemanja Đurić otkazali punomoćje svojim advokatima.

Belivuk i Janković imaju nove advokate, dok je Đurićev advokat po službenoj dužnosti zbog zdravstvenog stanja zamolila sud da je razreši dužnosti, nakon čega je Đurić rekao sudiji da želi opet da angažuje advokate kojima je ranije otkazao punomoćje Nikolu Jerkovića i Dragana Malovića, što je sudija usvojila. 

Suđenje će biti nastavljeno sutra, kada će Miljković nastaviti da ispituje oštećenog Milorada V, oca ubijenog Lazara Vukićevića.

Komentari (0)

Srbija