Aktuelno

U nastavku suđenja okrivljeni Belivuk ispitivao Ljepojinu sestru: "Moj brat nije ni znao ko ste vi"

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2023

-

16:34

U nastavku suđenja okrivljeni Belivuk ispitivao Ljepojinu sestru: "Moj brat nije ni znao ko ste vi"
U nastavku suđenja okrivljeni Belivuk ispitivao Ljepojinu sestru: "Moj brat nije ni znao ko ste vi" - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je rođena sestra Milana Ljepoje, kojeg su kako se sumnja ubili pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka MIljkovića, rekla da njen brat nije bio pripadnik nijedne kriminalne grupe.

Milena Lj. je rekla da se pridružuje krivičnom gonjenju pripadnika grupe i da ističe imovinsko-pravni zahtev.

Svedokinja je rekla da zna da je nadimak njenog brata bio Mance, dok se na kriptovanoj mreži "Sky" zvao "Zvonce".

Odgovarajući na pitanja Belivuka da li je Ljepoja učestvovao u atentatu na Radoja Zvicera u Ukrajini, Milena LJ. je rekla da nema sazanja o tome.

Belivuk je pitao svedokinju da li je imala sazanja da je njen brat pripremao njegovu i Miljkovićevu likvidaciju, na šta je ona odgovorila: "Koliko znam moj brat nije ni znao ko ste vi".

Supruga Milana Ljepoje, koga su, kako se sumnja, ubili pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ispričala da je na televiziji videla da joj je suprug ubijen.

Slavica R.LJ. je ispričala da je 8. decembra 2020. godine kada je njen suprug nestao, njihov dogovor bio da on ode da vidi neki blindiran auto nakon čega je trebalo da idu na sahranu u Niš.

Dodala je da je Ljepoju odvezla njena sestra na Čukaričku padinu, odakle je trebalo da on uzme taksi, ali se nije vratio. Ispričala je i da se dešavalo da se par dana ne javlja i dodala da se sve vreme nadala da je njen suprug živ dok nije na TV-u čula da je on ubijen u kući u Ritopeku.

Nestanak supruga je kako je kazala prijavila 14. decembra, a na televiziji je posle hapšenja ove grupe na Sretenje saznala da je on ubijen.

Slavica R.LJ. tvrdi da je sa suprugom imala dogovor da ga ne pita za posao, zbog čega ga na dan nestanka nije ni pitala gde i sa kim ide da se vidi.

Odgovarajući na Miljkovićeva pitanja, svedok je rekla da nema sazananja da je njen suprug bio pripadnik neke kriminalne grupe, kao i da nije imala saznanja da je učestvovao u nekim ubistvima.

Slavica R.LJ. je rekla da je njen suprug konzumirao kokain i da je dan pre nestanka primio blokadu, i dodala da je tada kada je nestao bio "čist".

Ispričala je i da je Ljepoja držao diskoteku u Nišu, dečiju igraonicu i da su se bavili uzgojem malina. Na kraju svog iskaza Slavica R.LJ. je kroz suze rekla da samo želi da sazna istinu šta se desilo njenom suprugu. 

Optuženi imaju primedbe na svedoke

Optužene vođe organizovane kriminalne grupe, Veljko Belivuk i Marko Miljković, izneli su danas primedbe na iskaze oštećene supruge Gorana Veličkovića i oca Lazara Vukićevića.

Miljković je naveo da je Veličkovićeva supruga više puta menjala iskaz u tužilaštvu i da njen iskaz nije logičan, kao i da je svedočila potpuno suprotno u odnosu na svedoka saradnika Bojana Hrvatina.

Za Vukićevićevog oca je Miljković rekao da je kockar, da laže i uzima pare na kamatu i dodao je njega upoznao preko Mirka Kojića 2007. godine, kao i da  ga je, dok je Miljković bio mlađi, pretukao Milolarad V. jer je dugovao pare.  Miljković tvrdi da je sa Lazarom Vukićevićem u zatvoru bio u korektnim odnosima, dok je za navode Lazarevog oca, da je optuženi Nemanja Đurić prodavao leš njegovog sina, rekao da je to glupost. 

Na tvrdnje Milorada V. da je ubio svog rođaka Zorana Miljkovića, Miljković je rekao da je to zapravo njegov deda i da je živ. 

Sledeći se za reč javio Belivuk koji je kazao da mu je svedočenje Vukićevićevog oca vređalo intaligenciju, i takodje stavio primedbu na iskaz supruge ubijenog Veličkovića. 

Advokat Nikola Jerković izneo je primedbe na iskaz supruge Gorana Veličkovića, tvrdeći da je njen iskaz suprotan iskazu Hrvatina, a primedbu je stavio i na iskaz oca Lazara Vukićevića.

Tužilaštvo je sudu predalo presudu Apelacionog suda u Beogradu od aprila ove godine u kojoj je kao dokaz prihavećena "Sky" komunikacija, a Miljković je zatim rekao da je to ukinuta presuda Božidaru Stoliću upravo zbog "Sky" komunikacije. 

Sudija je na kraju rekla i da je vanbračna supruga Gorana Mihajlovića odustala od krivičnog gonjenja pripadnika ove grupe, jer je, kako je objasnila u dopisu sudu, u sedmom mesecu trudnoće i neće da izlaže sebe i svoju porodicu stresu.  Sestra ubijenog Nikole Mitića ne živi trenutno u Srbiji i neće moći da dođe ove nedelje u sud, zbog čega je pomereno njeno svedočenje.

Suđenje ovoj grupi se nastavlja u četvrtak za kada je pozvana supruga ubijenog Zdravka Radojevića da svedoči. 

 

 

Komentari (0)

Srbija