Aktuelno

Podignuta optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i njihovih supruga za pranje novca

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

14:14

Podignuta optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i njihovih supruga za pranje novca
Podignuta optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i njihovih supruga za pranje novca - Copyright Fonet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Javno Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv okrivljenih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Optužnicom su pored Miljkovića i Belivuka obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od  2015. do 2020. godine, saopšteno je iz tog tužilaštva.     

U optužnici je predloženo trajno oduzimanje imovine - više nepokretnosti na teritoriji Beograda i Pančeva, veći broj skupocenih vozila i satova kao i gotovog novca koji su pronađeni i oduzeti od okrivljenih, a za koje Javno tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da su predmet pranja novca. 

Takođe, u optužnici je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo produženje mere zabrane napuštanja boravišta za okrivljene Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Mariju Milutinov i Snežanu Đorđević.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava.

Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija