Aktuelno

Požar u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu: Dve osobe stradale, ministarka Grujičić na licu mesta

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

13/12/2023

-

20:23

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje dve osoba su preminule u požaru koji je izbio u zgradi staračkog doma u Malom Mokrom Lugu, dok je više evakuisano, rečeno je za Euronews Srbija u Hitnoj pomoći.

Dojava da je izbio požar primljena je u 19 sati nakon čega su ekipe vatrogasne službe i policije upućene na teren, potvrđeno je u MUP-u.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih požara lokalizovali su za sedam minuta požar koji je izbio u Ulici Partizanska broj 34, u zgradi staračkog doma u Malom mokrom Lugu.

Tim od 27 vatrogasaca-spasilaca iz VSJ Voždovac i VSJ Zvezdara sa osam vozila, pretragom mesta požara koji je u potpunosti zahvatio jednu sobu na trećem spratu, pronašli su jedno stradalo lice, dok je drugo lice koje je pronađeno predato ekipama Hitne pomoći, nakon čega je preminulo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Vatrogasci-spasioci evakuisali su i 73 korisnika doma i osam zaposlenih. U toku je dogašivanje požara.

Pet osoba je preveženo na VMA, rečeno je za Euronews Srbija u Hitnoj pomoći.

Na lice mesta stigla je ministarka zdravlja Danica Grujičić, prenosi Tanjug.

Na terenu su još uvek pripadnici Hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Uzrok i sve okolnosti pomenutog požara biće utvrđene istragom.

Grujičić: Dve osobe intubirane, troje povređenih u požaru u stabilnom stanju

Od petoro povređenih u požaru u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu koji su hospitalizovani na Vojno-medicinskoj akademiji dvoje je intubirano, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić večeras.

Ona je dodala da su ostalih troje povređeni u ovom trenutku u stabilnom stanju. Grujičić je je zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selaković obišla objekat u kojem je izbio požar.

"Hitna pomoć je došla zajedno sa vatrogascima, zaista su brzo odreagovali. Vatrogasci su sve korisnike na svojim rukama spustili na bezbedno mesto zbog dima koji se napravio", rekla je Grujičić novinarima.

Ona je potvrdila da su dve žrtve, ali je dodala da će se uzrok smrti znati pošto se uradi sudska medicina.

"Petoro ljudi je upućeno na VMA, dvoje je intubirano, a ostalo troje je u stabilnom stanju", rekla je ona Grujičić koja je dodala da je VMA pravo mesto za takve pacijente.

Selaković je rekao da su nadležne službe u rekordnom roku došle na lice mesta. 

Nadležni javni tužilac došao je na mesto nesreće, pripadnici MUP-a i inspekcije socijalne zaštite i u toku je uviđaj, rekao je Selaković dodajući da se zasad ne mogu iznositi detalji.

Komentari (0)

Srbija