Aktuelno

Sneg na nekim deonicama puteva jugozapadne i istočne Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

18:28

Sneg na nekim deonicama puteva jugozapadne i istočne Srbije
Sneg na nekim deonicama puteva jugozapadne i istočne Srbije - Copyright Tanjug/Branko Lazić

veličina teksta

Aa Aa

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na deonicama I B-21, Divljaka - Ivanjica - Javor, I B-40, Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (prelaz Strezimirovci) i II A-231, Vlasinsko Jezero - granica sa Bugarskom (Ribarci), zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prema izveštaju Štaba zimske službe u 16:37, na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Vranja, kao i na putevima drugog prioriteta održavanja na teritoriji Kragujevca, Kruševca, Vranja, Zaječara.

Na području Zaječara, sitni odroni su učestali duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik, II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica, II A-210 Kopaonik - Rudnica, II A-211 Kopaonik - Jaram, kao i II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima preko reka, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Srbija