Aktuelno

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju potonulog splava: Naloženo da se utvrdi da li je imao sve dozvole i ko su učesnici tuče

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/12/2023

-

13:54

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju potonulog splava: Naloženo da se utvrdi da li je imao sve dozvole i ko su učesnici tuče
Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju potonulog splava: Naloženo da se utvrdi da li je imao sve dozvole i ko su učesnici tuče - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno tuzilastvo u Beogradu dalo je nalog nadležnoj policijskoj upravi da preduzme sve mere iz njihove nadležnosti u cilju rasvetljavanja uzroka potapanja splava "Kartel".

Taj nalog tužilaštva podrazumeva prikupljanje svih neophodnih obaveštenja od građana koji su bili na splavu, kao i prikupljanje svih materijalnih dokaza koji mogu biti od koristi u cilju rasvetljavanja uzroka potapanja splava, kao i rasvetljavanja događaja koji je prethodio tome i utvrđivanja krivične odgovornosti.

"Kada bude fizički moguće, biće naloženo i da se izvrše neophodna veštačenja u cilju utvrđivanja stabilnosti pristupnog mosta, kompletne platforme i vezova. Takođe, dat je nalog i nadležnim inspekcijama da se utvrdi da li je navedeni splav imao sve neophodne dozvole i da li je broj ljudi koji je posetio splav u skladu sa propisima", navelo je tužilaštvo.

Dodaje se da je sve to naloženo u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela i odgovornosti lica koja su u trenutku nezgode bili vlasnici ili zakupci objekta.

Tanjug/Iva Jovančić

 

"Naloženo je da se utvrdi i identitet lica za koje postoji sumnja da su učestvovala u tuči, koja se desila neposredno pre nego što je splav potonuo, kao i da se pribave svi video zapisi sa lokalnih objekata. Nakon toga Prvo osnovno javno tužilaštvo će doneti konačnu odluku protiv koga i za koje krivično delo će MUP podneti krivičnu prijavu, a dežurni javni tužilac će nastaviti, u saradnji sa nadležnom policijskom upravom, da preduzima sve dalje neophodne dokazne radnje", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija