Aktuelno

Pojačane bezbednosne mere u Nemačkoj: Muškarac u pritvoru zbog pretnje po katedralu u Kelnu

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

13:07

Pojačane bezbednosne mere u Nemačkoj: Muškarac u pritvoru zbog pretnje po katedralu u Kelnu
Tanjug/AP/Roberto Pfeil - Copyright Tanjug/AP/Roberto Pfeil

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka policija saopštila je danas da je zadržala u pritvoru jednog muškarca koji se dovodi u vezu sa prijavljenom pretnjom o napadu na katedralu u Kelnu tokom praznika. Policija je navela da je privela pet muškaraca tokom pretresa stana u Vezelu, u blizini holandske granice, na Badnje veče po gregorijanskom kalendaru. 

Četvorica muškaraca puštena su na slobodu, ali je tridesetogodišnji Tadžikistanac zadržan u pritvoru kako bi se sprečila opasnost, navela je policija i dodala da postoje "neprecizne bezbednosne infromacije" kada je o reč o osumnjičenom državljaninu Tadžikistana. 

Sud u nemačkom gradu Oberhauzenu odobrio je u ponedeljak zahtev policije Kelna da ga zadrži u pritvoru do 7. januara, prenosi AP. 

"Koristimo sve zakonske mogućnosti da zaštitimo ljude, katedralu i predstojeće proslave Nove godine", rekao je šef kriminalističke policije Kelna Mihael Eser.

Tanjug/AP/Roberto Pfeil

 

Policija je neposredno pre obeležavanja Božića po gregorijanskom kalendaru pretražila katedralu u Kelnu, zajedno sa psima tragačima. Vernici su na Badnje veče morali da prođu bezbednosne provere kako bi prisustvovali ponoćnoj misi u katedrali. 

Kelnska policija navela je da je preduzela mere predostrožnosti tokom Božića, iako informacije koje je dobila ukazuju da postoji pretnja u novogodišnjoj noći. Zbog povišenog stepena opasnosti od terorističkih napada katedrala u Kelnu, najposećeniji turistički lokalitet u Nemačkoj, i dalje je zatvorena za posetioce uz izuzetak ulaska vernika na mise.

Bezbednosne mere uvedene su još prošlog vikenda zbog sumnje da se pripremaju teroristički napadi s islamističkom pozadinom na katedrale u Kelnu i Beču.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija